Tüm Türkiye ile birlikte Çivril’de de deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatta öğrenci ve öğretmenlere olası bir depremde nasıl davranılması gerektiği uygulamalı anlatıldı.

Çivril’de 12 Bine yakın öğrenci ve 1200 öğretmen Okullarda deprem tatbikatı yaptı. Çivril’de eğitim öğretim veren tüm okullarda eş zamanlı saat 11.30’da yapılan deprem tatbikatına kaymakam Turan Soğukoluk’da katıldı.

Saat 11.30’da sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta öğrenciler ilk olarak sıraların altında kendilerini korumaya alarak sarsıntının geçmesini bekledi. Öğrenciler daha sonra sınıfları boşaltarak bahçedeki toplanma alanına ulaştı. Tatbikatın sona ermesinin ardından deprem bilinçlendirme programı düzenlendi. “Deprem öldürmez, bina öldürür” sloganıyla yapılan programda öğrencilere deprem anında ve toplanma alanlarında alınması gereken önlemlerle ilgili bilgi verildi.

Çivril İmam Hatip Lisesindeki deprem tatbikatına Kaymakam Turan Soğukoluk, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin, Devlet Hastanesi başhekimi Şahin Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürleri de katıldı. Kaymakam ve daire müdürleri öğrenciler ile birlikte okulu tahliye ederek toplanma alanına çıktı.

Editör: Haber Merkezi