Geçen yıl ilki yapılan Çivril Zeka ve Akıl Oyunlarının ikincisi gerçekleşti.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çivril Belediyesi tarafından organize edilen Zeka ve Akıl oyunlarının ikincisi iki etap halinde yapıldı.

İlk ve Orta okul öğrencilerinin katıldığı Çivril Zeka ve Akıl oyunları spor salonunda yapıldı. Belediye başkanı Niyazi Vural’ın açılış konuşması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan başkan Niyazi Vural, geçen yıl ilkini yaptığımız akıl oyunlarının bu yıl ikincisini yapıyoruz. Katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Organizasyonda emeği geçen ve destek katan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Vural konuşmasında “Çivril’in bir turizm memleketi, Çivril’in bir tarım memleketi, Çivril’in bir sanayi memleketi olması için uğraş veriyoruz. Yollar yapıyoruz, kaldırımlar yapıyoruz. Halı sahaları, spor salonları, binalar inşa ediyoruz; ama yaptığımız en faydalı yatırımın işte bu çocuklarımıza yapmış olduğumuz yatırım olduğunun farkındayız. Bunun için de çocuklarımızın her ortamda gelişiminde hem ruhsal hem bedensel gelişimlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri için bir çok etkinlikler düzenliyoruz. Bunlardan biri de Akıl ve Zeka Oyunları turnuvası Geçen yıl ilkini düzenledik. Artık geleneksel hale getiriyoruz. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bizler Çivril Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımız için üzerimize düşen ne varsa onu yerine getiriyoruz. Dün yaptık. Bugün yaptık. İnşallah yarında yapacağız. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere teşekkür eder, turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

Turnuvanın açılış programına katılan İlçe Milli Eğitim müdürü Ziya Kocakaplan turnuvaya katılan öğrencileri tebrik ederek “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Çivril Belediyesi işbirliği ile Akıl ve Zeka oyunları turnuvasının ikincisi düzenledik. Katılan çocuklarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Akıl ve Zeka oyunlarının Denizli’de yapılacak il organizasyonunu da bizim öğretmen arkadaşlarımız organize edecek. Bu konuda Denizli’de lokomotif ilçe olmak ayrıca gururumuz” dedi.

İki gün süren turnuvaya ilçede eğitim veren ilk ve ortaokullardan 180 gönüllü öğrenci katıldı. Turnuvaya katılan ve dereceye giren öğrenciler ödüllerini başkan Niyazi Vural’ın elinden aldı.

Editör: Haber Merkezi