Çivril Belediyesinin Turizm Mastır Planı çerçevesinde ilçe turizmine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda Çivril Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi birlikte Çivril Turizm Stratejik Planı Çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı restore çalışmaları geçtiğimiz günlerde biten Çivril Tren Yolu Gar Binası Salonu’nda yapıldı.

Çivril’in tarih, kültürel ve doğal zenginlikleri ele alınarak, tanınırlığının artırılmasının altı çizildi. Proje kapsamında Işıklı Gölü’nün, Tokalı Kanyonu’nun, Özdemirci Mahallesi’nde yer alan tarihi mezar taşlarının (tamgaların), endemik bitki ve hayvan çeşitliliğine sahip Akdağ’ın, Işıklı Gölü’nde bulunan nilüferlerin, tarihi yapıların önemi vurgulandı.

7 BİN YILLIK YAŞANTININ OLDUĞU TOPRAKLAR

Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, “İlçemiz tarih ve kültür açısından zengin doğal güzellikleri bakımından eşsiz bir yerleşim yeridir. Değerlerimizi ortaya çıkarmak ve tüm dünyaya duyurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu topraklar birçok medeniyete beşiklik eden 7 bin yıldır yaşantının devam ettiği topraklardır. 40 kültür tabakasının yer aldığı Beyce Sultan Yerleşkesinde kazı çalışmalarımız sürüyor. Işıklı gölümüzü turizme kazandırmak için Millet Bahçesinin yapımına başladık. Tokalı Kanyonu’nu turizme kazandırmak için alt yapı hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bazı sanatçılar, tarihi ve doğanın bütün güzelliklerine sahip Çivril’imizde klipler ve programlar çekti. Tüm sanatçılarımızı klip çekmeleri ve program çekmeleri için ilçemize davet ediyoruz. Bunun yanında tarihi ve kültürel değerlerimizi görmeleri, eşsiz doğa güzelliklerimiz ile buluşmaları için herkesi ilçemize bekliyoruz. Bu toplantının ilçemizi tüm dünyaya tanıtmada önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıya Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Elvan Çakmakcı, PAÜ Turizm Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan, PAÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Coşkun, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Bayram, Dr. Öğretim Üyesi Semih Arıcı, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ertaş, PAÜ Çivril Atasay Kamer MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Sami Eşmen, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Koç, Arş. Gör. Özge Karabulut, Çivril Belediye Meclis Üyeleri, ilçe mahalle muhtarları, ilçe daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi