ÖZKUL, ‘GIDA DEĞİL TARIM VE MAKİNE FUARI OLSUN
Bu yıl ilk defa düzenlenen Tarım Fuarı hem firmaları hem de ziyaretçileri memnun etti.
Çivril Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril Ziraat Odası, KOSGEB, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen Çivril tarım fuarı tamamlandı. 4 gün süren fuara 50’ye yakın firma katılırken 10 BİN kişi fuar alanını ziyaret etti.
Çivril pazaryerinde düzenlenen ve dört gün süren Çivril tarım Fuarına Çivril ve Denizli’den firmalar katıldı. Tarım firmalarının katıldığı fuarda çiftçi ve üreticiler tarımdaki yenilik ve gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buldu. Katılımcı firmalardan tarım sektöründe yaşanan değişim ve gelişmeleri ilk ağızdan öğrenen çiftçiler fuar süresince indirimli ve avantajlı fiyatlarla ekipman alma şansı da buldu.
ÖZKUL, ‘GIDA DEĞİL TARIM VE MAKİNE FUARI OLSUN
Ziraat odasının da Çivril’de yetişen elmaların sergilendiği stantla katıldığı fuarda elma suyu ikramında bulundu.
Yapılan fuarı değerlendiren Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, “Bu sene ilk defa yapıldığı için umulan katılım olmadı. Biz çok daha fazla bir katılım beklerdik. İlçe bazındaki katılımı düşündüğümüzde ise ilk olmasına rağmen gene de iyi bir katılım oldu diyebiliriz.
Biz istiyoruz ki gıdadan ziyade tarım ve teknoloji alet edevat, makine alanında daha büyük bir katılım olmasını beklerdik. Tarım ve makine fuarı adı altında tarımdaki makine çeşitliliğini biz buraya getire bilirsek bu çiftçimizin daha fazla teknoloji ile tanışması daha fazla makine görmesi demektir. Böylelikle çiftçimizi biraz daha yeniliklerle tanıştırmış oluruz. Şimdi, gıda fuarı diyoruz ama burada gıda ile ilgili hiçbir şeyimiz yok şuanda. O yüzden gıda çıkarılmalı tarım ve makine fuarı yapılmalı.” şeklinde konuştu.
HERKES MEMNUN KALDI
Fuar organizatörleri ilki yapılmasına rağmen Çivril Tarım fuarına hem ziyaretçi hem de firma bazında beklentilerinin üstünde bir katılım olduğunu belirterek “Çivril’de ilk defa bu tarz bir organizasyon ve fuar olmasına rağmen katılımcı açısından gayet güzel bir dört gün geçirdik. Bazı eksikler olmasına rağmen hem firmalar hem ziyaretçiler fuardan memnun ayrıldı.” dedi.
Talep olması halinde fuarın her sene düzenleneceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi