Seçime 10 gün kala Çivril’de oy kullanacak seçmen ve sandık sayısı açıklandı.

28’inci dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı. Son milletvekilliği seçimlerine göre Çivril’de seçmen sayısı arttı.

Yüksek Seçim Kurulu Çivril’de kaç sandıkta kaç seçmenin oy kullanacağını açıkladı. 2018 seçimlerinde 45.987 seçmenin olduğu Çivril’de, 2023 seçimlerinde 46.228 seçmen sandık başına gidecek. Açıklanan seçmen sayısı sonrası Çivril’de, 241 yeni seçmenin ilk defa oy kullanacağı belirlendi.

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine kilitlendi. Sahaya inen liderler geniş katılımlı mitingler düzenlerken, milletvekili adayları seçmenle bire bir temas da bulunuyor. İlk kez oy kullanacak olan ve Z kuşağı olarak adlandırılan seçmen kitlesinin ülke genelinde seçime damga vurması beklenirken Çivril’de sadece 241 yeni seçmen olması adayların işini kolaylaştırıyor.

Seçimlerde YSK tarafından Çivril genelinde toplam 174 sandık kurulacak. 59 bin 967 nüfusa sahip olan şehirde, 46 bin 228 vatandaş oy kullanabilecek. Çivril’de oy kullanacak seçmenlerin 241’i ilk defa sandık başına gidecek olan gençlerden ve ikametini Çivril’e taşıyanlardan oluşacak.

Editör: Haber Merkezi