Dünyayı etkisi altına alarak Türkiye’ye ulaşan Corona virüsü en çok sağlık çalışanlarını etkiledi. 7/24 çalışan doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcılar en büyük risk grubunu oluşturuyor. Hastalar ile yakın temasta olan sağlıkçıların çoğu evlerine gitmiyor. Kendileri virüs kapmakla burun buruna olduğu gibi yakınlarına bulaştırma riski ile de karşı karşıya kalıyorlar.
Tüm yurtta olduğu gibi Çivril’de de sağlık çalışanları çalışanları hayatlarını hiçe sayarak hizmet vermeye devam ediyor. Sağlık çalışanlarına akşam saatlerinde alkışlı destek veren Çivrilli vatandaşlar, “Hastane girişinde bulunan kayıt bölümünde hastaneye her girenin ateşini ölçüp sağlığı ile bilgiler alan hemşireden, gideceği poliklinik kaydını yapan personele, poliklinik sekreterinden hastaları muayene eden doktora, gece gündüz demeden acil serviste görev yapan personelden, acil doktor ve hemşirelerine, yataklı serviste hastaların her türlü ihtiyacı için yanlarında duran doktor, hemşire ve personele, kan alma bölümü çalışanları ve laboratuvar çalışanlarına, hastanenin temizlik personeline kadar ve hatta her yanınızda bitiveren hastanenin güvenlik ekibine kadar tüm birimleri ile sağlık ocaklarında bulunan aile hekimlerinden personeline kadar tün sağlık çalışanları alkışı ve teşekkürü hak ediyor.” Diyor.

ÇİVRİL, SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ALKIŞLIYOR
İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte değerleri bir kat daha anlaşılan sağlık çalışanlarının yüklerini hafifletmek gerektiğini belirten vatandaşlar, “çok acil olmadığı müddetçe hastaneye gitmemeye özen göstermeliyiz.” Sözleri ile onlara destek verdiler.
Virüs kapma noktasında riskin göbeğinde görev yapan sağlıkçılara bir desek de sağlık bakanından geldi.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “Sağlık çalışanlarımızın maaşlarını iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. 32 bin personel dahil ediyoruz. 3 aylık süreçte çalışan sağlık personelimizin ek ödemesini yüzde yüz oranında ödeme yapacağız. Ek ödeme için Maliye Bakanlığı onaylandı. Yüksek performans üzerinden ek ödeme yapılacak.” Dedi.
Sağlık çalışanları görev başında sen Kendini ve sevdiklerini korumak için EVDE KAL ÇİVRİL
H:Serap Sofulu

Editör: Haber Merkezi