Millet İttifakı temsilcileri İsveç’te yaşanan olaya tepki gösterdi.

Millet ittifakını oluşturan partilerin Çivril temsilcileri Kur’anı Kerim yakılması olayına karşı ortak basın açıklaması yaptı.

İsveç’te yaşanan olay tepkisiz kalmayan Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ilçe başkanları bir araya gelerek yaşananlara tepki gösterdi. Yaşananları barbarlık ve vandallık olarak nitelendiren Millet İttifakı temsilcileri dünya üzerinde tüm kutsallara saygı gösterilmesi gerektiğini belirttiler.

İttifak adına açıklamayı okuyan Saadet Partisi İlçe başkanı Zühtü Arslan “bugün biliyorsunuz İsveç’te mukaddes kitabımız Kuranı Kerim’e bir alçak tarafından hem de İsveç yetkililerin gözü önünde yakıldı. Müslümanların kutsal kitabı Kur’an’ı Kerim’e karşı büyük bir saldırı yapılmıştır. Müslümanlara karşı bir saldırı vardır, kutsal kitabımıza bir saldırı vardır. Biz bunu Çivril Millet ittifakı temsilcileri Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi olarak altılı masa olarak kınıyoruz ve bunu çok önemsiyoruz. Müslüman olarak, Türk olarak ilahi kitaplara hep inandık, Allah tarafından gönderilen peygamberlere inandık. Hazreti Muhammed’e nasıl inanıyorsak İsa Peygambere de Musa peygambere de öyle inanmışız. Kitabımız Kur’an’ı Kerim’e nasıl saygı gösteriyorsak İncil ve Tevrat’a da öyle saygı gösteririz ve hepsinin başımız üzerinde yeri vardır. İsveç hükümetinin, İsveç yetkililerinin gözleri önünde bir despot bir aşağılık insan Kur’an’ı Kerim’i yakıyor onlarda izliyorlar hatta onu koruyorlar bu şekilde korumak bunu yakmak nasıl suçsa onu korumakta suçtur. Bu yüzden İsveç Polisi ve hükümetini kınıyoruz. Bütün dünyada kutsallara yapılan saldırılar suç olarak kabul edilmeli ve cezasız bırakılmamalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi