Çivril’i kaplayan beyaz örtü özlenen manzaralarla görsel bir şölen sunsa da istenmeyen manzaraları da beraberinde getirdi.

Pazartesi günü etkili olan kar yağışı kısa sürse de Çivril’i beyaza bürümeye yetti. Birkaç saat süren kar yağışı neticesinde buz pistine dönen yollarda küçüklü büyüklü birçok kaza meydana geldi. İğdir rampası gibi tehlikeli olabilecek yollara öncelik verilerek çevre yolu ve Dinar yollarında Karayolları ekiplerince tuzlama çalışmaları yapıldı ve gerekli önlemler alındı.

TOKİ MAHRUMİYET BÖLGESİ OLDU

Çivril merkezde bulunan yollar ve mahalle yolları özellikle de Karabedirler yolu buzlanmadan dolayı sürücülere zor anlar yaşattı. Bu sene ilk kışını yaşayan TOKİ konutları mahrumiyet bölgesi halini aldı. İniş ve çıkışların mümkün olamadığı TOKİ konutlarında 4 araç ve 1 ambulans kazaya karıştı. Edinilen bilgilere göre fenalaşan bir hastasını almak için TOKİ konutlarına çıkan ambulansla iniş halindeki araçlar zincirleme kaza yaptı. Kimi araçsa kaza yapan araçlara çarpmamak için kaldırıma çıkarak durabildi. Can kaybı ve yaralanma olmadan atlatılan kazada ambulans ve araçlarda maddi hasar meydana geldi.

HASTAYA GİDEN AMBULANSA ÇARPTI

TOKİ konutları sakinleri yağan ilk karla birlikte yaşadıkları sıkıntıları anlatırken Çivril belediyesinin zamanında tuzlama çalışması yapmadığını iddia ederek, “Burada kazaların yaşanacağı başından belliydi. Kar yağmaya başlar başlamaz belediyenin burada tuzlama yapması gerekirdi. Çoğu kişi cesaret edip arabalarına binip işe gidemedi. İşe gitmek isteyenlerde gördüğünüz gibi kaza yaptı. Ambulans hastasını alamadı ya hastaya bir şey olsa bunun hesabını kim verecek. Ya da arabalara çarpmamak için kaldırıma yönelen araçlar kaldırımı aşıp uçuruma doğru gitse ne olacaktı. Bunun hesabını kim verecekti. Yerel idareler ne için var? Halkın sağlığını güvenliğini düşünmek zorunda olan belediye bu kadar yükseğe yapılmış bu konutların dik yollarının buzlanma sonucu felakete yol açabileceğini bilmiyor mu? Sabah erken saatlerde henüz insanlar işe gitmeye başlamadan önce bu yolların tuzlanması gerekirdi. Bu kadar insan mağdur oldu. Allah korudu da ölüm ya da yaralanma olmadı.” Dedi.

Meydana gelen kazının ardından Çivril belediye ekipleri TOKİ yolunda tuzlama yaparak kaza yapan araçlara ulaşımı sağladı. Trafik ekiplerinin tutanak tutmasının ardından olay yerine gelen çekici ile kaza yapan araçlar kaldırıldı ve yol trafiğe açıldı.

Editör: Haber Merkezi