Gençlik Haftasında düzenlenen Gençlik konserinde binlerce Çivrilli genç, doyasıya eğlendi.

Çivril Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Gençlik Konserinde binlerce genci bir araya getirdi.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen konserde gençlerin severek dinlediği Jean Marin, Arman 322, Mass, Sezer Sarıgöz ve Sıla Şahin sahne aldı. Soğuk havaya rağmen meydanı dolduran gençler sanatçılara eşlik ederek gönüllerince eğlenirken 19 Mayıs Gençlik haftasını da doyasıya yaşadı.

Konser sonunda Belediye başkanı Niyazi Vural kısa bir konuşma yaparak gençlerin bayramını kutladı. Konuşmasında milli mücadele ve bağımsızlık vurgusu yapan Başkan Vural, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıktığı gündür. Bundan 103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs’ta İstanbul’dan Samsun’a hareket ediyor. İstanbul’da işgal için gelen donanmaları gördüğünde ‘Geldikleri gibi gidecekler’ diyor. Bu vatanı ve Cumhuriyet’i kolay elde etmedik. Milletler tarihinde çocuklarına, gençlerine bayram armağan edilmiş Türk Milleti kadar güzel bir millet yoktur. Milletimizle ne kadar övünsek azdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyorum. Başta Atatürk olmak üzere vatanın birlik ve beraberliği için şehit düşmüş bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla yad ediyorum. Nice bayramlara sağlık ve huzur içerisinde girmek dileğiyle” şeklinde konuştu.

Başkan Vural, konuşmasının ardından gençlik konserinde sahne alan sanatçılara günün anısına Çivril elmasının da bulunduğu çeşitli hediyeler verdi. Gençlik Konseri Havai Fişek Gösterisi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi