Çivril Belediyesi ile Spor Toto işbirliği ile yapılacak olan Geleneksel Spor Dalları Tesisi inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Haydan mahallesinde yapılan tesisin 30 Ağustos Zafer Bayramında hizmete açılması hedefleniyor.

Çivril Belediyesi Geleneksel Spor Dalları ve ata sporlarının yaşatılması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Cirit ve güreş gibi sporların büyük ilgi gördüğü Çivril’de ata sporlarının farklı aktivitelerle yaşatılacağı spor alanlarının da geliştirilmesi adına çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Çivril’in son 5 yılda spor müsabakalarında büyük başarılar elde ettiğini ve uluslararası turnuvalarda altın madalyalar aldığını belirten Başkan Niyazi Vural “Çivril sporun her alanında olduğu gibi Geleneksel Spor Dallarının da parmakla gösterilen bir merkezi olacak” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren başkan Vural “SPOR TOTO ve belediyemizin imkânları ile ilçemize Geleneksel Spor Dalları Merkezini kazandırıyoruz. Haydan mahallemizde bulunan sahada yaptığımız düzenleme ile cirit ve at binme sahaları ile muhteşem bir proje ile her alanda geleneksel sporların rahatça yapılabileceği, ulusal ve uluslararası müsabakaların gerçekleşeceği tam donanımlı bir merkez haline getireceğiz. İnşaat çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tesisimizi 30 Ağustos Çivril’in düşman işgalinden kurutuluş ve Zafer Bayramında düzenlenecek gösteriler ile açmayı hedefliyoruz. Tesisi ilçemize kazandırılmasında destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Büyükşehir Belediye başkanımız Osman Zolan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tesisin tamamlanması ile Çivril’in değerli bir merkeze kavuşacağını belirten Başkan Niyazi Vural “Göreve geldiğimiz andan itibaren farklı farklı projeleri hayata geçiriyoruz. Geleneklerimize, örf ve adetlerimize uygun alanlarda yatırımlarımızı da tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bu kapsamda desteklenmesi gereken en önemli spor dallarından birisi de ata sporumuz olan binicilik. Hemşehrilerimizi binicilik sporu ile tanıştırmak, çocuklarımıza at sevgisini kazandırmak için böyle bir tesisin inşaatına başladık. Bu tesisi hayata geçirerek, her yaştan vatandaşlarımızın özellikle hafta sonlarını aileleriyle birlikte hoş vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Şimdiden Çivril’imize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Geleneksel Spor sahası içinde hayata geçirilecek at binicilik tesisinde 900 metre kare çim tabanlı ve 900 metre kare kum tabanlı olmak üzere 1800 metre kare açık manejden yer alacak. Bunun yanında 15 padok bulunacak. Padokların toplam alanı 275 metre alanı kapsayacak. 780 metre kare kapalı manej bulunan proje kapsamında 3 adet de ayrı bölgelerde tuvaletler yer alacak.

Editör: Haber Merkezi