PARK VAR TUVALET YOK
Çivril merkezde bulunan Cumhuriyet Parkı ve 23 nisan Parklarında engelli tuvaleti yok. Altlarında tekerlekli sandalye ile uzun yollar kat ederek parka ulaşabilen vatandaşların ne yazık ki tuvalet ihtiyaçlarını giderebilecek bir yer yok.
Çivril’de önceden yüksek olan kaldırımlar büyük engelken şimdi ise alçak olan kaldırımları fırsat bilen sürücülerin kaldırımlara araç park etmesi başka bir engel oluyor.
Belediye ve kaymakamlık gibi resmi dairelere ise ancak kucakta taşınarak girebildiklerini söyleyen ve Çivril’de yaşayan engelliler adına konuşan Güray Çorbacıoğlu, “Bir engellinin Çivril’de tek başına dolaşabilmesi neredeyse imkansız. Ne belediyeye girebiliyoruz ne kaymakamlığa. Kucakta taşıyarak gideceğim yere götürüyor görevliler yada arkadaşlar. Bizler de özgür bireyleriz kimseye ihtiyaç duymadan kendi başımıza işimizi görmek istiyoruz. Ben hafif olduğum için kucaklayıp taşıyabiliyorlar ama tekerlekli sandalyeye mahkum olan diğer arkadaşlar benim kadar şanslı olamayabiliyor. Bankaların çoğuna rampa olmadığı için giremiyoruz. Banka yetkilileri ile görüştüğümüzde ise rampa yapmak istediklerini fakat buna belediye tarafından izin verilmediği defalarca bizlere söylendi.
Havalar sıcak, parka nefes alalım diye gelsek gidecek tuvaletimiz yok. Çivril’in göbeğinde koskoca iki parkı var ve bir tane tuvalet var onda da engelli tuvaleti yok. Parkta işletmeler var onların tuvaletine de giremiyoruz.
HERKES ENGELLİ ADAYI
Kimse unutmasın ki herkes bir engelli adayıdır. Bu gün sağlamım diye gezenin iki gün sonra ne olacağını Allah bilir. Bir gerçek de var ki kesinlikle Çivril engellileri sevmiyor ve Çivril bir engelli kenti değil.” ifadelerini kullandı.

ÇİVRİL ENGELLİ KENTİ DEĞİL

Editör: Haber Merkezi