Kömür fiyatları el yakınca vatandaşlar elma çubuğu yakarak kışı geçirmeyi hedefliyor.

Havaların soğumasıyla ısınma araçlarına ilgi artarken en çok ilgiyi soba ve kuzineler görüyor.

Çivril’de yaklaşan kış öncesi birçok kişi soba almaya başladı. Kalorifer kömürünün pahalı olması ve bazı mahallelere doğalgaz gelmemesi soba satışlarına ilgiyi arttırdı.

Her yıl kış ayının yaklaşması ile birlikte hareketlenen soba satışlarına bu yıl artan doğalgaz ve kömür fiyatları da eklendi. Artan fiyatlar dolayısıyla birçok vatandaş evlerinde sobaya dönmeye başladı.

Soba satan işyerlerinde hareketlilik başlarken, yeni sobanın yanı sıra ikinci el soba soran kişi sayısı da arttı.

DOĞALGAZ GELMEYENLER ve KÖMÜRÜ PAHALI BULANLAR TERCİH EDİYOR

Doğalgaz ile birlikte bu yıl soba satışlarının düşmesi beklenirken şehir içinde birçok noktaya doğalgaz hattı çekilmemesi ve kömür fiyatlarındaki aşırı artış soba ve kuzineye olan ilgiyi artırdı. Çivril’de soba ve kuzinelerde kara kış gelmeden odun yakma şansı olduğu için uzun süre kömür yakmadan ısınabildiklerini belirten vatandaşlar “kömür çok pahalı doğalgaz gelmedi gelse de o da pahalı. O yüzden yine garibana soba göründü. Kış başlarken ve çıkarken kömürsüz odunla veya elma çubuğu ile idare ettiğimiz için sobanın kullanım maliyeti diğer ısınma gereçlerine göre daha uygun oluyor. Bizlerde eski sobalarımızı yeniden kuruyor ya da yeni soba alıyoruz.” dediler.

ÇİVRİL ELMA ÇUBUKLARI İLE ISINACAK

Kalorifer kömürü fiyatlarındaki artışlar vatandaşı sobaya dönüş yaptırıyor. Çivril’de sobaya yoğun talep olduğunu ifade eden Etem Vural, “Bu seneye kadar hiç satmadığımız kadar soba sattık diyebilirim. İnanılmaz bir şekilde sobaya talep var. Kömür fiyatlarının yüksek olması insanları sobaya yönlendiriyor.” Dedi. Soba fiyatlarının en düşük bin 200 liradan başladığını kaydeden Vural, sıfır sobanın yanı sıra ikinci el soba soranların çoğunlukta olduğunu söyledi.

Kömür fiyatları el yakıyor diyen vatandaşlar, “Doğalgaz bağlanmadı bağlansa da tesisatı döşetecek paramız yok. Soba alıp eski günlere geri döneceğiz. Kömür almaya da gücümüz yetmiyor o yüzden biraz kömür biraz elma çubuğu ile kışı çıkarmaya çalışacağız. Allah vere de bu kış çetin geçmese.”şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi