81 ilde hayata geçen “Durakta Matematik Öğrenelim” projesi Çivril duraklarında da yerini aldı.

Çivril dolmuş duraklarına, “Durakta Matematik Öğrenelim” projesi kapsamında çeşitli afişler asıldı. Otobüs beklerken boşa geçen zamanları avantaja çevirebilmek ve okulu dört duvar arasından çıkarıp, geniş kitlelerle buluşturmak için hazırlanan projeyle ilgili afişler duraklara asıldı.

Proje ile ilgili olarak bilgi veren projenin Çivril sorumlusu Emre Gaka ” Bu proje ile eğitimin dört duvar arasından ibaret olmadığını ve bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Projeye destek veren başta projenin mimarı Mukaddes Karip hocama ve bu projenin Çivril ilçemiz ile buluşmasını sağlayan sayın belediye başkanımız Niyazi Vural’a, belediye başkan yardımcımız Latif Selçuk’a, ilçe millî eğitim müdürümüz Mehmet Özcan’a ve Işıklı ilkokulu müdürü İbrahim Mihmak hocama teşekkür ediyorum. Projenin tüm Çivril’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan öncülüğünde yürütülen proje öğrencilerin katılımı ve duraklara afişlerin asılması ile start verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan; “Matematik sevilmeyen bir ders. Bu şekilde sempatik hale getirmek. Duraklarda sokaklarda sadece öğrencilere yönelik değil yediden yetmişe herkesin faydalanabileceği temel matematik vatandaşlar, öğrenciler servis aracı beklerken boş işlerle uğraşmasınlar. Baksınlar matematiği sevsinler. Temel matematiği öğrensinler. Güzel bir proje. İlçemizde bu projenin uygulanması için Işıklı ilkokulu, ortaokulu öncülük yaptı. Hocamıza tebrik ediyorum. Sizin de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hazırlanmasında da belediyemiz sponsor oldu. Ayrıca teşekkür ederiz. İnşallah amacına ulaşır.” Dedi.

Belediye Başkanı Niyazi Vural; “ İnsanların özellikle büyükşehirlerde çok fazla vakit harcayacağımız bir mekan. Burada dururken de kendini geliştirecek gençlerimiz. Umarım diğer projelerimize de örnek olur.” dedi.

Başkan Vural durakların ileriki günlerde Çivril’i anlatan görsel ve bilgilerin yer aldığı afişlerle donatılabileceği bilgisini de verdi.

Editör: Haber Merkezi