Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kentte yıkıma neden olan 2 depremin sonrasında tüm yurtta olduğu gibi Çivril’de de halk depremzedelere yardım için tek yürek oldu.

ÇİVRİL DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK OLDU

Deprem bölgesine tırlarla yardım malzemesi gönderen Çivril Belediyesi, Kızılay ve Çivril Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının öncülüğünde 77 mahalleden gelen malzemeler Gençlik ve Spor Merkezinde toplanarak afet bölgesine gönderiliyor.

Çivril halkı Hatay’a gönderilecek yardımın tedarik aşamasında hem de sevki konusunda çalışmalara destek veriyor. Çivril Gençlik Merkezinde toplanan yardımlar tasnif ediliyor. Battaniye, kışlık giysi, bot, çocuk bezi, biberon, bebek maması, kuru gıda, ısıtıcı, uyku tulumu, tıbbi sarf malzemesi ve hijyen, gıda kolisinden oluşan yardımlar yine belediye ekipleri, Kızılay gönüllüleri, Kaymakamlık personelleri ve gönüllü vatandaşların katkılarıyla paketlenerek tırlara yükleniyor.

“BUGÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ”

Devlet tüm imkânlarıyla depremden etkilenen vatandaşların yanında olduğunu belirten Erdoğan, “Vatandaşlardan devlete güvenmesini istedi ve Bugün birlik olma günü” dedi.

“BU ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, ‘Asrın felaketi’ olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremin 10 ilde birçok can kaybına neden olduğunu ve derin üzüntü içinde olduklarını belirterek; “ Devletimiz depremin yaşandığı ilk gününden beri tüm imkânlarıyla seferber oldu. Bizlerde Çivril ilçemizde tek yürek olarak depremzede kardeşlerimizin yanındayız ve Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz.7/24 afet bölgesindeki kardeşlerimiz için çalışan başta Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut olmak üzere Belediye Başkanımıza ve personeline, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlara, kamu kurum ve kuruluşlarına, İlçemizdeki hayırsever iş adamlarına kısacası 7’den 70’e tüm Çivrilli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu zor günleri birlikte atlatacağız. Devletimize sonuna kadar güveniyoruz ”diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi