Tarımsal faaliyetlerde sürekli başarısız olan Çivril belediyesi mandıra işine mi girdi?

Çivril Belediyesi kurduğu Manda çiftliğinin ardından mandıra kurmak için çalışmalara başladı. Edinilen bilgilere göre Çivril Belediyesi mandıra kurmak için ekipman satın aldı.

Daha önce hazine arazilerine buğday ve yağlık çekirdek ekimi yapan ancak hasat yapamayan Çivril belediyesi kurduğu manda çiftliğinden elde ettiği sütü değerlendirmek için mandıra kuruyor. Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre Işıklı mahallesinde sirke üretim tesisin yan tarafında kurulacak olan mandıranın 2023 yılından önce faaliyete geçmesi hedefleniyor. Belediyenin iki yıl önce kurduğu Manda çiftliğini Ziraat Fakültesine devretmesinin de gündem de olduğu bir dönemde süt işleme tesisi ve mandıra kuracak olması akıllara’ kurulacak mandıra birileri için mi hazırlanıyor’ sorusunu akıllara getirdi.

Konunun kamuoyu gündemine düşmesinden sonra duydukları rahatsızlıkları dillendiren Çivrilliler “asli vazifelerini yerine getiremeyen Çivril belediyesi ısrarla çiftçilik işlerine el atıyor ama başarısız oluyor. İnşallah bu mandıra Çivril için yapılıyordur. Belediye bütçesi ve imkanları ile hazırlanıp birilerine peşkeş çekilmez” diyerek endişelerini dile getirdiler.

Manda çiftliği ve mandıranın Çivril belediyesinden çok başkan yardımcısının projesi olduğunu iddia eden bazı vatandaşlarda “bu projeler Çivril için tasarlanmış projeler değil. Yapılabilirse Çivril için çok faydalı işler ancak bu projeler siyaset sonrası kendisine iş imkanı yaratmak için planlanmış işler. İnşallah bu işte onlardan değildir. Gerçekten Çivril’de üretilen sütleri değerlendirmek için hedeflenmiş bir iştir. Yoksa kendilerine emeklilik işi hazırlıyorlarsa Çivril’in parasına yazık” diyerek tepki gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi