ÇİVRİL YETERİNCE CEZALANDIRILMADI MI?

Basın mensuplarıyla bir araya gelen ve gündem değerlendirmesi yapan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesi ve grup başkan vekili Semih Dere, Denizli Büyükşehir belediyesinin Çivril’e yapması gereken hizmetleri yapmadığını belirtti. Semih Dere Çivril atık tesisin aylardır çalışmadığını, atıkların çevrede buluna DSİ’ye ait kurutma kanalına tahliye edildiğini söyledi.

Kıralan, Çıtak ve Gürpınar gibi ilçenin üç büyük mahallesinde atık tesis olmamasını hatırlatan Dere “Neredeyse Denizli’nin bazı ilçeleri kadar nüfusa sahip Kıralan, Çıtak, Gürpınar gibi mahallelerinde halen bir arıtma tesisi bulunmuyor. “dedi.

Osman Zolan ve Büyükşehir ekiplerinin birçok ilçede ‘alt yapı atağı’ projelerinin başladığını fakat Çivril de bu çalışmaları göremediklerini ifade eden Dere “Sayın Osman Zolan’ın Çivril’e ve Çivrillilere olan küslüğünün biran önce bitmesini ve Çivrillilerin oyu ile geldiği hizmet makamının hakkını teslim etmesini bekliyoruz. Çivril’in yeterince cezalandırıldığını düşünüyoruz.” dedi.

Atıklar Kanala Boşaltılıyor

CHP Belediye meclis üyeleri ile Çivril arıtma tesisini ziyaret ettiklerini ifade eden Semih Dere “Geçtiğimiz hafta CHP Meclis Üyelerimiz ile DESKİ Çivril Atık su Arıtma Tesislerine gittik. DESKİ görevlileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda edindiğimiz bilgiler bu kadarı da olmaz dedirtecek türdendi. Öncelikle tesisin 7 aydan uzun bir süredir hiç çalışmadığını, net tarihini öğrenemesek de tesisin bakım gerekçesiyle kapatıldığını ve atık suların hiçbir işlem görmeden doğrudan kurutma kanalına boşaltıldığını öğrendik. Aslında kokunun sebebi oldukça basitmiş. Kokunun sebebi, Çivril Merkez kanalizasyon sisteminden toplanan bütün suyun tek bir noktaya toplanıp hiçbir işlem göremeden aylardır boşaltılıyor olmasıymış” dedi.

Atıkların Bırakıldığı Alan Çevresinde Tarım Arazisi Var Mı?

Yetkililerden yeterli ve tatmin edici cevaplar alamadıklarını belirten Semih Dere “Buradan yetkililere ve bu işin sorumlularına sormak istiyoruz. 7 aydan daha uzun bir süredir sürdüğü söylenen bakım çalışması neden tamamlanmamıştır?Bu süre içerisinde bir arıtma tesisi bile yapmak mümkün iken, bakım çalışmasının bu kadar uzun sürmesinin sorumluları tespit edilmiş midir? Gecikmede görevi ihmal söz konusu mudur?Kanallara bırakılan atık suyun çevreye olan tahribatının boyutları tespit edilmiş midir?Bakım çalışması ile ilgili ilçe Belediyesi bilgilendirilmiş midir? Atık su sebebiyle oluşabilecek larvasit ve sineklerle ilgili ek bir çalışma yapılması istenilmiş midir? Atık suyun bırakıldığı kanalın çevresindeki tarım arazilerinde yeraltı sulaması yapılan yerler var mıdır?Arıtma tesisinin bakımı ne zaman tamamlanacaktır?” dedi.

Göz Boyamak Sizi Kurtaramayacak

CHP Belediye meclis üyeleri olarak Çivril Belediyesi meclis toplantılarında arıtma tesisleri ile ilgili soru ve şikâyetlerine cevap alamadıklarını vatandaşlardan gelen talep ve isteklerinde karşılıksız kaldığını belirten Semih Dere “Çivril’de Kanalizasyon ve Arıtma Sorunlarıyla ilgili birçok mahallemizin sıkıntılarını defaten dile getirmiştik. Birçok mahallemizin arıtma tesisinin halen kurulamamış hatta planlamaya dahi alınamamış olduğunu birçok defa söyledik, meclis toplantılarında konuyla ilgili çözüm bulunabilmesi için girişimlerde bulunduk ancak hiçbir çözüme kavuşamadık. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ın sosyal medya paylaşımlarından takip ettiğimiz DESKİ’nin diğer ilçeler için planladığı ve uygulamaya geçirdiği “Alt Yapı Atağı” projeleri Çivrilli vatandaşlarımızda heyecanla beklemesine rağmen burukluğunu yaşamaya devam ediyorlar. Acaba Çivril’de bir atak olur mu, Çivril’e de bir yatırım gelir mi diye meraklanan Çivrilli vatandaşlarımız, Sayın Osman Zolan’ın ve Sayın Niyazi Vural’ın görev süresinin sonuna yaklaşılmasıyla birlikte son umutlarını da yitirdiler.

Çivril Yeterince Cezalandırılmadı mı?

Büyük beklentiler ile oy verdikleri Sayın Osman Zolan’ın Çivril’e ve Çivrillilere olan küslüğünün biran önce bitmesini ve Çivrillilerin oyu ile geldiği hizmet makamının hakkını teslim etmesini bekliyoruz. Çivrilin yeterince cezalandırıldığını düşünüyoruz. Çivrilli vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi bütçesine oldukça fazla katkı sağlamış olmalarına rağmen, bütçeden hak ettikleri payı alamıyorlar, hak ettikleri hizmeti göremiyorlar. Yetkililer ve sorumlular unutmamalıdır ki Çivrilli vatandaşlarımız sizin son virajda göz boyamak için yapmaya çabalayacağınız göstermelik işlerin farkında olacak ve sizlere gerekli cevabı zamanı geldiğinde vereceklerdir “dedi.

Editör: Haber Merkezi