Çivril Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanı Bedri Ataş yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada Adalet ve Hak çağrısı yaptı.

CHP Çivril İlçe başkanı son günlerde yaşanan olaylar sonrası açıklama yaptı. Açıklamasında ‘Adalet’ vurgusu yapan Ataş “6 yaşındaki kız çocuğuna yapılanları iki yıldır sümen altı ederek adaleti öldürenler Ekrem İmamoğlu’na verdikleri ceza ile toprağa gömmüştür” dedi.

Parti binasında yönetim kurulu üyeleri bir toplantı düzenleyen İlçe başkanı Bedri Ataş toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Açıklamasında ekonomik zorluklarla mücadele eden ülkenin son zamanlarda yaşanan hukuk skandalları ile dünya gündeminde yer aldığına dikkat çeken Ataş “güzelliklerle anılması gereken ülkemiz, son on beş gündür çocuk tecavüzü ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ile konuşuluyor. Bu iki olay ülkemizde adaletin bittiğini ve ne kadar siyasallaştığının açık göstergesi olmuştur. 6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi ve yıllarca tacize maruz bırakılması görmezden gelinmiştir. Ülkenin geleceği olan çocuklarımız maalesef siyasi iktidarın çıkar hesapları yüzünden korunamamış ve çağ dışı bir düşüncenin elinde yıllarca eziyet görmüştür. Olayın ortaya çıkmasının ardından kamuoyu baskısı ile failler mecburen gözaltına alınmıştır. Bunca yıldır failleri koruyan ve arka çıkan iktidar olay basına yansıdığı için bu tutuklamaları yapmak zorunda kalmıştır. Sonrasında çocuğumuzu koruması gereken kurum ve devlet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar da ise olayın bilindiği, yıllardır hiçbir şey yapılmadığı ortaya çıkmıştır” dedi.

İhmaller zincirinin adaleti olan güveni sarstığını belirten Bedri Ataş “çocuğa yapılan bu ahlak ve insanlık dışı eylemler karşısında devletin üç maymunu oynaması adalete ve devlete olan güveni sarsmıştır. Bu olayın sıcaklığı devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi ceza ise adaletin kesin öldüğüne ve üzerine toprak atıldığını göstermiştir” dedi.

ADALET HERKESE LAZIM

Adaletin devletin temeli olduğuna dikkat çeken İlçe Başkanı Bedri Ataş “siyasi iktidarlar bazı politika ve işleyişleri değiştirebilir. Ekonomik kararlar alabilir, sağlık sistemini değiştirebilir ama adalet sistemini değiştirir ya da siyasallaştırışsanız devletin temellerine zarar verirsiniz. Devletin temeli adalettir. Adalet herkese lazım, her görüşe göre her iktidara göre değişirse önce devlete olan güven yıkılır sonra da devlet” dedi.

Editör: Haber Merkezi