8 Mart kadınlar günü dolayısıyla program yapan CHP İlçe Kadın kolları başkanlığı düzenlediği kahvaltılı eğlence ile kadınlar gününü kutladı.

CHP KADINLAR GÜNÜNÜ KAHVALTI İLE KUTLADI

CHP Çivril İlçe Kadın Kolları başkanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla bir program düzenledi. Bayraktepe’de düzenlenen programa çok sayıda partili kadın katıldı. Kahvaltı ile başlayan kutlama programında kadınlara ve katılımcılara konuşma yapan CHP kadın Kolları başkanı Gönül Emre Kadınlar gününün emekçi kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesi adına başlattıkları mücadelenin bugün kadınlar günü olarak kutlandığına dikkat çekerek “8 Mart 1857 yılında New York’taki kadın tekstil işçilerinin daha iyi koşullarda çalışma talebi ile başlayan direniş; günümüzde kadın hareketinin ve kadının toplumda örgütlü bir şekilde var olma mücadelesine ışık tutmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

CHP KADINLAR GÜNÜNÜ KAHVALTI İLE KUTLADI

Konuşmasında Türk kadının bir çok Avrupa ülkesinden daha önce sosyal ve siyasal haklara kavuştuğunun altını çizen Emre “1926 yılında Medenî Yasa’nın kabulü ve 1934 yılında seçme ve seçilme hakkının verilmesi, Türk kadınına dönemin koşullarına göre ilerici niteliğiyle birçok gelişmiş ülkede bile görülmeyen kazanımlar sağlamıştır.

Bugün bizler CHP olarak, kurucu genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı çağdaşlaşma yolunda; bireyin temel alındığı ve cinsiyet dâhil, dil, din, ırk gibi hiçbir ayrımın yapılmadığı, hak ve özgürlüklerin yaşandığı, bireyin yetenek ve birikimleri doğrultusunda, ekonomik, toplumsal, kültürel ve siyasal yaşamda hak ettiği yeri edinmesi için mücadele edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ve kahvaltının ardından gönüllerince eğlenen kadınlar günlerini doyasıya kutladı.

Editör: Haber Merkezi