CHAİ ÇAYI NEDİR?

Chai çayı, kokulu aromasıyla ünlü tatlı ve baharatlı bir çaydır. Chai çayı: Siyah çay, zencefil ve bazı baharatların birleşiminden yapılır.

Yapımında en çok kullanılan baharatlar arasında:

Kakule, tarçın, rezene, karabiber ve karanfil bulunur. Su ile demlenen normal siyah çayın aksine hem ılık su hem de ılık süt kullanılarak demlenir.

KALP SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRMEYE YARDIMCI OLABİLİR..

Chai çayı, kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek tarçın ve siyah çay içerir. Ancak yine de günlük alım dozunu abartmamak gerekir.

KAN ŞEKERNİ DÜŞÜREBİLİR:

Bunun nedeni kan şekeri üzerine etkili olan, insülin duyarlılığını arttırmaya yardımcı olabilen zencefil ve tarçın içermesidir. Ancak bu çayı tüketeceksek eğer bilmemiz gereken bir şey var, en iyi kan şekeri düşürücü sonuçlar görebilmemiz için bu çayı şekersiz tüketmemiz gerekir.

MİDE BULANTISINI AZALTABİLİR VE SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR:

Chai çayı bulantı giderici etkileri bulunan zencefil içerir. Chai çayı ayrıca bakteriyel enfeksiyonların neden olduğu sindirim sorunlarının önlemeye yardımcı olan antibakteriyel özelliklere sahip tarçın, karanfil ve kakule içerir.

KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLABİLİR:

Chai çayı, kilo alımını önlemeye yardımcı olabilir. Genellikle inek sütü ve soya sütü ile hazırlanır. Sütte biliyoruz ki protein kaynağıdır. Protein: Açlığı azaltmaya ve tokluk hissini arttırmaya yardımcı olduğu bilinen bir besindir. Bu nedenle gün içinde Chai çayı tüketimi açlığı azaltmakta ve tatlı yeme isteğini baskılayıcı etkileri vardır.

PEKİ, CHAİ ÇAYINI NE KADAR TÜKETELİM?

Şu anda yapılan çalışmalar bir kişinin günlük ne kadar Chai çayı tüketmesi gerektiği konusunda bir fikir birliğine varamamış olsa da çayın kafein içerdiğini unutmamak gerekir. Kafein fazla miktarda tüketildiğinde migren, yüksek tansiyon, kalitesiz uyku ve kaygı bozukluğuna yol açabilir. Bu nedenlerden dolayı bireyler günlük 400 mg’dan fazla kafein tüketmekten kaçınmalılar. Optimal dozaj her zaman en güveniliridir.