Trafik ışıkları, kazaları azalttı en etkili çözüm Radar ve Kamera

Denizli Uşak karayolunun Çivril içinden kısmında meydana gelen ölümlü ve maddi hasarlı kazlara vatandaşı canından bezdirdi. Kavşaklara takılan trafik ışıklarının kazları azalttığını ama engellemediğini iddia eden vatandaşlar yolun şehir içinden kalan kısmına Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve Kamera sistemi takılmasını istiyor.

İğdir Kavşağı ile Cezaevi kavşağı arasında meydana gelen kazların son bulmasını isteyen mahalle sakinleri yola EDS ve Kamera sistemi kurulmasını istiyor. Yaklaşık 5 kilometrelik yol üzerinde bulunan Karabedirler kavşağında meydana gelen kazaların aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden kaynaklandığını iddia eden vatandaşlar şehrin içinden geçen birçok yolda EDS ve Kamera uygulamasının olduğuna dikkat çekerek “Denizli’de birçok yolda EDS ve hız koridoru var ama trafik yoğunluğunun çok olduğu Denizli Uşak karayolunun Çivril’de şehir içinden geçen kısmında yok. 5 kilometrelik ana yolda aşırı hız yapan araçlar yaya hayatını tehlikeye sokuyor. Bu yol birkaç defa, yaşanan kazalardan sonra tepki amaçlı trafiğe kapatıldı. Tedbir alınması istendi ancak sadece uyarı tabelaları konuldu. İğdir rampasından inen araçlar düz yolu görünce uyarı tabelalarını dikkate almıyorlar ve şehir içi olmasına rağmen aşırı hız yapıyorlar” dediler.

IŞIKLARDAN SONRA HIZ İHLALLERİ ARTTI. KIRMIZI GÖREN GAZ PEDALINA BASIYOR

Kazaların çok yaşandığı Karabedirler kavşağına ışık konulmasından sonra ana yolda hız ihlalinin arttığını belirten vatandaşlar “Karabedirler kavşağında geçiş üstünlüğü nedeniyle meydana gelen kazaları engellemek için takılan trafik ışıkları ana yolda hız kurallarının ihlalini arttırdı. Işıkları gören kırmızıya takılmamak için daha çok hızlanıyor bu da kaza riskini arttırıyor. İğdir ve Cezaevi kavşakları arası yarış pisti gibi kimse uyarıları dikkate almıyor” diyerek yetkililere seslendi.

EDS VE KAMERA SİSTEMİ CAYDIRICI OLUR

Denizli Uşak Karayolu’nun Çivril içinden kısmının özellikle okul çıkış saatlerinde yaya trafiğinin yoğun olduğuna dikkat çeken bazı anneler “okul çıkış saatlerinde aklımız çocuklarımızda. Yolda trafik yoğun ve aşırı hız yapan çok. Yol üzerinde sadece bir kavşakta ışık var. Onun dışında hız düşürücü hiçbir uygulama yok. Kırmızıya yakalanmamak için herkes hız yapıyor. Büyük araçlar, kamyonlar ve binek arabalar çok hızlı seyrediyor. Oysaki bu yolda ortalama hız tespiti yapan kameralar olsa bu araçlar bu kadar hızlı gidemeyecek, yayalar da güvenli bir şekilde bu yaya geçitlerini kullanabilecekler. Bu yolda her gün, yüzlerce öğrenci ve vatandaş ölümle yüz yüze geliyor”

KORAY EREN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Yaşanan kazalardan sonra İğdir ve Cezaevi kavşakları arasına EDS ve Kamera sistemi konulması İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Koray Eren tarafından meclis gündemine getirilmiş ancak çevre yolu, Denizli Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sınırları içinde kaldığı için gündem maddesi görüşülmemişti.

Editör: Haber Merkezi