Çivrilliler Eğitim Vakfı (ÇEVAK) basın mensuplarını Çivril’de ağırladı. 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen programa Denizli Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler katıldı.
Çivrilliler Eğitim Vakfı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte ‘Çivril’de Bir Gün Misafirimiz Olun’ sloganı ile cemiyet üyelerine özel Çivril gezisi düzenledi. Çok sayıda gazetecinin katıldığı programda gazeteciler ilçenin tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı buldu.
‘Çivril’de Bir Gün Misafirimiz Olun’ gezi programı tren yolunda düzenlenen kahvaltı ile başladı. Yeşil Çivril Kadın Kooperatifi (YEÇKA) tarafından hazırlanan geleneksel kahvaltı programında gazeteciler ile bir araya gelen ÇEVAK Mütevelli heyeti başkanı Alaattin Kameroğlu vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. ÇEVAK’ın 1990’lı yılların başında Çivrilli hayırseverler İsmail Özcan ve Kadir Kameroğlu tarafından kurulduğuna dikkat çeken Kameroğlu “o günden bugüne Çivrilli öğrencilerimizin ve eğitimin yanında olmaya destek vermeye çalışıyoruz” dedi.
Konuşmasında ÇEVAK’ın İstanbul’da kurulduğunu ve Çivrilli üniversite öğrencilerine burs verdiğini belirterek “İstanbula’da İsmail Özcan ve Kadir Kameroğlu öncülüğünde kurulan ÇEVAK vasıtasıyla Çivril nüfusuna kayıtlı çocuklarımıza burs vererek onların hayata daha sağlam hazırlanmaları için gayret gösteriyoruz” dedi.
“İyi şeyler eğitimle, kötü şeyle cehalet ile geliyor”
Konuşmasında eğitimin önemine değinen ve vakıf olarak cehalet ile mücadele ettiklerini belirten Kameroğlu “Güzel şeyler eğitimle geliyor. Ne kötülük, bela geliyorsa eğitimsizlikten geliyor. ÇEVAK olarak 2021-2022 yılında 172 öğrenciye burs verdik. Bu burs sayımız sezonun başında 140 öğrenci civarındaydı. Eğitim yılı içersinde mücadelemize destek olmak isteyen bağışçılarımızla bu sayıyı sezon içinde 172’ye çıkardık. 2022 – 2023 Öğretim yılında da hem Çivril’de hem de İlçe dışında yaşayan Çivrilli gönüldaşlarımızla gücümüzü birleştirip, hem öğrenci sayımızı hem de burs miktarımızı arttırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda ilk hedefimiz burs verdiğimiz öğrenci sayısını 200’ün üzerine, burs miktarını da aylık 300 liradan 400 liraya çıkartmak. ÇEVAK bir eğitim çınarı, bu çınarı ne kadar büyütürsek gölgesi de o kadar büyür ve gölgesi altındaki öğrencilere, daha çok güven verir, gölgesine daha çok öğrenci alır. Bizler eğitim sevdalısı insanlar olarak çınarın gölgesini büyütmek ve öğrencilerimize o güveni hissettirmek durumundayız. Öğrenciler ne kadar sorunsuz ne kadar güven içinde okur eğitim alırsa ülke için o kadar verimli olabilirler. Ülke olarak eğitime ihtiyacımız var, iyi eğitim almış gençlere ihtiyacımız var. Bugün Dünya üzerinde gördüğümüz her iyi, faydalı işin başında eğitim var ve her kötülüğün başında da cehalet var. Onun için cehaletle savaşmalı daha çok gence eğitim vermek için çok çalışmalıyız” dedi.
ÇEVAK ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ‘Çivril’de Bir Gün Misafirimiz Olun’ programı gazetecilerin Çivril gezisi ve Işıklı gölünde Nilüfer turu ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi