Çivril’in iki sivil toplum örgütü güçlerini birleştirdi.

Çivril Eğitim Gönüllüleri Vakfı (ÇEVAK) ve Yeşil Çivril Kadın KOOPERATİFİ (YEÇKA) eğitim ve kültür faaliyetlerinde işbirliği yapacak. İşbirliği kapsamında ÇEVAK, YEÇKA’ya 120 kişilik yemek takımı ve mutfak gereçleri hediye etti.

Kurulduğu günden itibaren Çivrilli öğrencilere burs veren ve eğitim faaliyetleri sürdüren ÇEVAK, Yeşil Çivril Kadın Kooperatifinin kültürel faaliyetlerine destek verecek. Çivril kültürü ile doğal ürünlerini yaşatmak ve Çivrilli kadınlara maddi destek sağlamak amacıyla üretim yapan YEÇKA’ya yardımcı olacak olan ÇEVAK, üretilen ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması konusunda kooperatife destek verecek. Çivril’de yetişen ve üretilen ürünlerin ÇEVAK üyeleri ve ÇEVAK vasıtasıyla İstanbul ve İzmir gibi metropollerde tanıtılması amacıyla bir araya gelen iki taraf fikir alışverişinde bulunarak yol haritası çizdi.

BİRİ ÖĞRENCİLERE BİRİ KADINLARA DESTEK VERİYOR

ÇEVAK ve YEÇKA’nın bir araya gelmesinin ardından yapılan bilgilendirmede Çivril için faaliyet gösteren iki sivil toplum örgütünün güç birliği yaptığı belirtilerek “Çivril için çalışan iki Sivil Toplum örgütü Çivril için daha çok üretmek ve katkı sağlamak için güçlerini birleştiriyor. Bu anlamda ÇEVAK olarak yeni kurulan ve Çivrilli kadınların üretimine destek sağlamak isteyen YEÇKA’ne destek olmak ürettikleri ürünlerini tanıtmalarına yardımcı olmak adına vakıf olarak girişimlerde bulunma kararı aldık. Biz ÇEVAK olarak Çivrilli öğrencilere destek veriyoruz YEÇKA’daÇivrilli kadınlara destek veriyor. Hem ÇEVAK hem YEÇKA toplumun en önemli unsurlarına hitap ediyor. Bu anlamada birbirimize sahip çıkarak destek vererek daha güzel ve güçlü bir Çivril için çalışacağız” denildi.

ÇEVAK Çivril Şubesi binasında bir araya gelen YEÇKA ve ÇEVAK yetkilileri önümüzdeki günlerde birlikte ortak faaliyetlere imza atma kararı aldı.

Editör: Haber Merkezi