Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÇEVAK burs başvurularının açıldığını duyurdu. Vakıftan yapılan duyuruda burs almak isteyen öğrencilerin belirtilen adreslere başvuru yapabileceği belirtildi.

Çivrilliler Eğitim Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yılda 2022-2023 eğitim öğretim döneminde maddi durumu yetersiz olan, burs başvuru koşullarını sağlayan başarılı öğrencilere karşılıksız olarak maddi destekte bulunacak. Vakfın resmi internet sayfasından yapılan duyuruda burs almak isteyen öğrencilerin hazırlaması gereken evraklar ile vakfın Çivril’deki şubesine 1 Eylül 3 Ekim arasında müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Duyuruda;

1-Çevak Yönetimi tarafından 2022 – 2023 Öğretim yılında burs alacak öğrencilere ödenecek tutar aylık 400 TL olarak belirlenmiştir.

-Burs almak için yapılacak başvurular 01 Eylül 2022 ile 03 Ekim 2022 tarihleri arasında Çevak Çivril şubesine formlar elden verilerek yapılacaktır. E maille, elektronik olarak yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

2-Başvuru formları Çevak’ın internet sitesinden temin edilebilir.

3-İlk defa burs almak için başvuracak öğrencilerimizden istenecek belgeler.

  1. a) En az 4 yıllık eğitim ve öğretim verilen bir devlet üniversitesine kayıt belgesi.
  2. b) Öğrencinin Çivril nüfusuna kayıtlı olduğunu ispatlayan nüfus kayıt bilgisi.
  3. c) İlk defa burs almak için başvuracak öğrencilerimizin Çivril’deki Türkiye Halk Bankası şubesinde kendileri adına hesap açtırmaları gerekmektedir. Başvuru formlarına, bursların yatırılacağı IBAN numarasını eksiksiz ve okunaklı bir şekilde yazmaları önemlidir.

4- Bir önceki sene burs alıp, tekrar burs almak isteyen öğrencilerimizin de, başvuru formlarını tekrar doldurup, Çevak Çivril şubesine vermeleri gerekmektedir. Tekrar burs almak isteyen öğrencilerimizin 2021 – 2022 yılı derslerinin not trans-kriptlerini de başvuru formlarına ilave etmeleri şarttır.

5- İstanbul’da üniversitelerde eğitim görecek veya görmeye devam eden ve burs için başvuran öğrencilerimiz ile 16 Ekim 2022 Pazar günü saat 13:00 da İstanbul Merter’deki Çevak Vakfı merkezinde, yemekli olarak ağırlayacağımız tanışma ve kaynaşma toplantısı yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin burs başvuru mülakatı da aynı gün yapılacağı için,bu toplantıya katılmayanlar burs alma hakkını kaybedecektir” denildi.

Editör: Haber Merkezi