Çivril mezarlığında bulunan çeşmelerin birçoğunun kırılması “ne istediniz” dedirtti.

Çivril mezarlığında, korunmasızlığı yüzünden de birçok mezarın taşlarının kırıldığı belirtilirken mezarlıklardaki ağaç ve çeşmelere de zarar verildiği görüldü.

Mezarlardaki tahribatların kim ya da kimler tarafından yapıldığı bilinmezken, mezar taşları ile ağaç ve çeşmelerin kırılarak zarar görmesinin kontrolsüzlük ve denetimsizlikten kaynaklandığı iddia edilirken yakınlarının mezarlarını ziyarete giden birçok vatandaş mezarlıklara gereken saygının gösterilmediğini dile getirerek, tepki gösteriyor.

Mezarlıkta bulunana 20‘ye yakın çeşmenin kırıldığını ifade eden vatandaşlar “mezarlıkta bulunan çeşmeler kimi neden rahatsız eder anlamak güç. Özellikle Cuma günleri yakınlarımızın mezarlarını ziyarete geldiğimizde karşılaştığımız manzara bizleri çok üzüyor. Mezarlığın her tarafı açık, denetim kontrol yok gece gündüz giren çıkan belli değil.

İyi niyetli olamayan kişiler buraya ne amaçla geldiği belli olmayan tipler gelip buralarda zaman geçiriyor. Sonra da mezarlara ve çeşmelere zarar veriyor. Sağa sola çöp atık bırakıyor. Mezarlıklar bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip alanlar. Buraların korunması ve temiz tutulması gerek. Dua etmeye gelen birisi atasının mezarına su dökemiyor neredeyse tüm çeşmeler kırık. Yetkililer kırılan ve çalışmayan çeşmeleri yapsa denetim olmadığı için yine kırılacak bu soruna kesin çözüm bulunmalı.” dedi.

Editör: Haber Merkezi