Cem Hocam 1985-1995 yılları arasında 10 yıl boyunca ilçemizde kimya öğretmeni olarak görev yaptı. Alanında çok başarılıydı. Çivril’den birçok öğretmen, doktor, avukat, mühendis vb. yetişmesine vesile oldu. Çocukları Selçuk ve İzel Çivril’de dünyaya geldi.
Daha sonra memleketi olan İstanbul-Çatalca’ya yerleştiler. Burada uzun bir süre öğretmenliğe devam etti. Sonra siyasete atıldı. İki dönem (10 yıl) Çatalca Belediye Başkanlığı yaptı. Kalp kırmayan işinde titiz bir insan olan Kara, ilçesinde kalıcı çalışmalarda bulundu. Prensipli çalıştı, insanların hakkını hukuku korudu, dürüstçe işler yaptı. Kimseyi kırmazdı, rencide etmezdi, herkesin yardımına koşardı.
Çok vefakardı, kadirşinastı. Görevi döneminde 17.09.2009 tarihinde Çivril Belediye Meclisi kararı ile Çivril’in Fahri Hemşehrisi olarak kabul edilmişti. Çivril Elma Festivali’nde eşi Nurhan Hanım ile birlikte yer almış, sanatçı Haluk Levent ile Çivril’in buluşmasını sağlamıştı. Bir telefonla öğrencilerimizi 3 gün boyunca İstanbul’da ağırlamış, onların anılarında güzel yerler edinmişti.
İyi bir aile babasıydı. Pırıl pırıl 2 evlat yetiştirdi. Bundan sonra artık onlar babasının yolunda yürüyecek, memleketlerine hizmet etmeye devam edecekler.
Kısa ömrüne güzel işler sığdırdın Cem Başkan… dolu dolu yaşadın, güzel izler bırakıp bu dünyadan göçüp gittin. Herkesin hayır duasını aldın. Nuran ablam için, çocukların için onur duyulacak bir yaşam bıraktın.
Başın sağolsun Çivril, başın sağolsun Çatalca…
Mekanın Cennet olsun, Işıklar içinde uyu….