CHP meclis üyesi Semih Dere Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın insanları mutsuz ettiğini belirterek “hatanızda neden bu kadar ısrar ediyorsunuz” diye sordu.
Haziran ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Meclis üyesi Semih Dere Çivril belediyesinin en basit belediyecilik hizmetlerinden park ve bahçe düzenlemelerini dahi yapmakta zorlandığını belirterek şehir içi park ve mesirelik alanlardaki bakımsızlığın Çivril’e yakışmadığını belirtti.
CHP Meclis üyesi Semih Dere Haziran ayı meclis toplantısında Başkan Niyazi Vural’ı belediye imkanlarını kullanamamak ve mevcut park ve mesire alanlarını bakımsızlığa terk etmekle suçladı.
GİDECEK YER KALMADI
Gündem dışı konuşmalar sırasında söz alan Semih Dere konuşmasında “Sayın Başkan Saygıdeğer Meclis Üyeleri,Hepinizin bildiği gibi biz Çivrilliler sade bir yaşam süreriz. Bahar gelir, yaz gelir heyecanımız başlar, pencerelerimizi açar, bahçeye çıkar, yürümek için, piknik yapmak için dışarıya çıkar, eşimizle dostumuzla zaman geçirmeyi muhabbet etmeyi, üzüntümüzü, sevincimizi paylaşmayı severiz.
Malum tiyatromuz, uzun yıllardır da sinemamız da olmadığından bizim sosyal kültürel etkinliklerimiz sokaktadır. On yıllardır evden çıkmak istediğimizde belliydi gideceğimiz yerler. Işıklımız vardı bizim, Akgözün serin havasında nefes alır ağır ağır akan suyunun sesinde huzur bulurduk. Ya mütevazı restoranlarında ailemizle alabalık yer yada hemen az ötede kendi mangalımızı yakar en kötü iki bardak çay içerdik. Yeni evlenenler çok severdi mesela, gelin almaya gidildi mi muhakkak uğranırdı çay içmeye. Birçoğumuzun düğünü, sünneti buralarda olmuştu.
Gümüşsu’muz vardı bizim, sıcaklar koyulaştığında güneş nefes aldırmadığında şelalenin serinliğine koşardık. Hele hele kiraz mevsimi oldu mu değmeyin keyfimize. Şehir dışından misafirimiz geldi mi hemen alır götürürdük güzelliklerimizi görsünler diye.”ifadelerini kullandı.
Seraserli kapılar da yapılan mangalın, olta balıkçılığının ve hıdırellez şenliklerinin eski güzelliklerini, İğdir çamlığının verdiği huzurdan eser kalmadığını kaydeden Dere merkezdeki parklara da değinerek, ” Göz bebeğimiz 23 Nisan parkı ve Cumhuriyet parkımız, akşam yemeğinden sonra çocuğu, genci, yaşlısı, çarşıya iner yürüyüş yapar sosyalleşirlerdi.
Ahmetcik parkımız, Bayraktepe parkımız sadece hafta sonları değil hafta içinde dahi dolar taşar yer bulunamazdı.”dedi.
DEVASA BİNALAR DİKİLDİ
Çivrilin değerlerinin nasıl yitip gittiğini vurgulayan konuşmasında Semih Dere, “Işıklımız en değerlimiz yitti önce, orası sit alanı bu binalar burada olmamalı dendi, hemşehrilerimiz bir umut millet bahçesi bekledi yıllarca, sonra bir baktık devasa bir bina eskisinin yerini aldı.
Gümüşsuyumuz yitti sonra, sosyal tesis yapılacağı taahhüt edildi, düzenleme yapılacak denildi, sonra bir baktık devasa bir bina da oraya yapıldı, şelalenin doğasına aykırı gölgeledi bütün güzelliği. Sonuç mu duruyor bomboş o bina da, sosyal tesis ama çay bile içemiyorsun.
Seraserli Kapıları İğdir Çamlığı kapıları zincirli, aslında hapsedilen buralar değil hapsedilen hemşerilerimiz oldu.
23 Nisan parkı ve Cumhuriyet parklarımız zaptedildi sonra. Durmaksızın büyüyen binalarla burada tanıştık. Kaldırımlara kadar taşan sandalyelerden yürümek zaten mümkün değil. Gidip oturup arkadaşlarınızla tatlı yiyelim çay içelim dediğinizde 200 liradan aşağı kalkmanız mümkün olmadığından hemşerilerimiz yanaşamıyor dahi. Nefes almak istediğinizde güneşin altında kavrulmuş banklardan başka yer kalmamış. Hala daha kesilmeye devam edilirken o çamların yerine çiçek dahi dikilmiyor.”ifadelerine yer verdi.
İNSANLAR MUTSUZ GÖRMÜYOR MUSUNUZ?
Çivril Belediyesi imkanlarının yeterince kullanılmadığınının altını çizen Dere, “Ahmetcik ve Bayraktepe mesire alanlarımız ise içler acısı, çimleri tükenmiş, ayrıkları tohuma kalkmış, Bayraktepeye yapılan su deposu binasının parçalanan boruları yüzünden bütün bina yosun tutmuşken 50m ötesinde dikilmiş 5 yıllık 10 yıllık ağaçlar kurumuş. Bırakın yenilerinin dikilmesini mevcut dahi korunamamış vaziyette.
Ne istiyorsunuz Çivrilden? Hiç çıkmıyor musunuz çarşıya, görmüyor musunuz insanları bakmıyor musunuz hiç yüzlerine, herkes mutsuz. Neden bakmıyorsunuz parklara? Yenilerini yapmanızı zaten beklemiyoruz artık da, neden yapılanlara sahip çıkmıyorsunuz? Neden hep bir bahaneniz var? Biz belediyemizin parklarına bakamayacak kadar aciz olmadığını geçmiş dönemlerden çok iyi biliyoruz. İstenilirse Çivril Belediyesinin imkanlarıyla nelerin başarılabileceğine birçok kez şahit olduk. Ne eksik? Neden yanlışınızda bu kadar ısrarcı davranıyorsunuz?” diye sordu.

Editör: Haber Merkezi