Büyükşehir ilk 7 ayda 506 sokak hayvanına sıcak bir yuva buldu

Can dostlara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, 2023’ün ilk7 ayında 11.502 sokak hayvanını misafir etti, 506’sına sıcak bir yuva buldu.

Çivril Kaymakamı 5 Çocuğun Son Anda Kurtulduğu Eve Gitti! Çivril Kaymakamı 5 Çocuğun Son Anda Kurtulduğu Eve Gitti!
CAN DOSTLAR BÜYÜKŞEHİR’E EMANET

DCIM100MEDIADJI_0203.JPG

Denizli’de 4 Ekim 2018 Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ilk misafirlerini ağırlamaya başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, can dostlara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vermeye devam ediyor. Sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği tesis, bakımdan tedaviye, eğitim çalışmalarından, serbest gezi parkurları ve dinlenme alanlarına kadar birçok yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. 135 bin metrekare alana kurulu Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan tesis 2023’ün ilk 7 ayında 11 bin 502 sokak hayvanı misafir ederek, aşı, ameliyat, bakım ve tedavilerini gerçekleştirdi. Tesis hasta, kaza geçirmiş ve yaralı can dostların tedavilerini yapmasının yanında sokak hayvanı sahiplenmek isteyen vatandaşların da imdadına yetişti. Yedi ayda 506 sokak hayvanını sahiplendiren tesis, hizmete girdiği günden itibaren ise 5 bin 671 can dostuna sıcak bir yuva buldu.

CAN DOSTLAR BÜYÜKŞEHİR’E EMANET

Tesis vahşi doğaya da can oluyor

Vahşi doğaya da hizmet veren tesiste bugüne kadar leylek, şahin, atmaca, kızıl akbaba, baykuş, tilki ve çakal gibi onlarca hayvanın tedavisi yapıldı. Kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek padokları, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servislerinin yer aldığı tesiste Denizli Horoz Evleri’nde Denizli’nin simgesi olan horozların tanıtımı yapılıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı ile can dostlara umut olmaya devam ettiklerini belirterek, tesisin amacına uygun bir şekilde faaliyetlerine başarı ile sürdürdüğünü ifade etti.

CAN DOSTLAR BÜYÜKŞEHİR’E EMANET

“Türkiye’de örnek bir proje”

Denizli’nin hayvan dostu bir kent olduğunu, her yaştan insanı Türkiye’ye örnek olan modern tesislerine de beklediklerini belirten Başkan Zolan, “Her yıl binlerce can dostumuzun imdadına yetişen bu tesisimizi her bir vatandaşımızın ziyaret etmesini umuyoruz. Türkiye’de örnek bir proje olarak gösterilen tesisimize özellikle çocuklarımızın gelmesini ve küçük yaşlardan itibaren hayvan sevgisi ile yetişmesini diliyoruz. İmkanı olan vatandaşlarımızı da can dostlarımıza sıcak bir yuva açmaya davet ediyorum” diye konuştu.

CAN DOSTLAR BÜYÜKŞEHİR’E EMANET

DCIM100MEDIADJI_0058.JPG

Editör: Haber Merkezi