Miryokefalon Zaferi kutlamaları için geçtiğimiz yıl küfi çayı kenarında ilk kez düzenlenen tören alanına giden yol için yapılan masrafı fuzuli bulan meclis üyesi Tunay Yazıcı konuyu meclise taşımıştı. Hiç bir yerleşim alnına bağlantısı olmayan sadece tören alanına giden bir yol için harcanan paranın hesabını soran CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı ; “Cahit Özkan’ın ata binmesi için özel olarak hazırlanan bir yol mudur? Mahalle yolları içler acısı haldeyken bu yolun yapılması doğru mu?” sözleri büyük ses getirmişti.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan ata binsin diye yol yapıldı şeklinde ulusal basında geniş yer bulan Miryokefalon zaferi tören alanı yolunun şuan ki içler acısı hali Tunay Yazıcı’yı yeniden harekete geçirdi.

İlerlemenin pek de mümkün olmadığı yolda yeniden tepkisini dile getiren Meclis Üyesi Yazıcı; “Ben o gün vicdanım el vermiyor demiştim. Düzenlenen bir günlük tören için yapılan yolun şuan ki halini görünce yeniden vicdanım sızladı. Bu paralar hepimizin parası. Bu paralarda kundaktaki bebeğin de hakkı var. Topluma ait paraların hunharca savrulması toplum olarak hepimizin vicdanını sızlatmalı. Biz yol yapılmasın demiyoruz. Elbette Çivrilimizin gurur kaynağı Miryokefalon Zaferi en iyi şekilde kutlanmalı. Ama alelacele Ak Partili vekil Cahit Özkan ata binsin diye yol yapılıyorsa biz buna tepki veririz. Gidin görün. Kaç para harcandığı bile açıklanmayan yolun şimdiki hali içler acısı. İlerlemek bile mümkün olmayan yol bu sene ki zafer kutlamaları için elbette yeniden yapılmak istenecektir. Plansız programsız teknik destek almadan ben yaptım oldu şeklinde yapılan ve bu yıl yeniden yapılacağını düşündüğüm yol seneye bir daha mı yapılacak? Çivril merkez ve mahallerinde onlarca yapılmayı bekleyen yol dururken, vatandaşımız tozun çamurun içinde yaşarken her sene bu yola bütçe ayırmak doğru mu?” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi