Şimdiye kadar Çivril için yapılabilecekleri yazdım yapılmayanları eleştirdim. Ne yazık ki Çivril halkının bazıları o kadar duyarsız ve umarsız olmuş ki! Parti ayırmaksızın Siyaset garabetin de boğuluyor. İtaat et ,biat et rahat et anlayışı yerleşmiş.Genelbaşkanımın,Milletvekilimin,İl başkanımın,ilçe başkanımın her dediği doğrudur,dediğini emir kabul ederim diyenler var.Yaşın 40-50-60 olmuş Kendin hiç mi düşünemiyorsun hiç mi? düşüncen yokta her denileni doğru kabul ediyorsun?

-Çivril de üretilen meyve ve sebzelerin değerlendirilmesi için bir kooperatifleşmeye ihtiyaç vardır. Kooperatifleşme, özverili kendini düşünmeyen bir yönetimle bu iş başarılabilir. Kooperatif örneğin Tüccara 4 liraya verilen meyveyi kooperatif 3,5 liraya alıp tasnifleyip bunu İhracat dahil olmak üzere Büyük marketlere vs. satabilir. Kooperatif Binlerce ton Ürün bedelini karşıdan banka teminatlı olarak alır. Üreticinin parayı alabilirmiyim, alamazmıyım sorunu olmaz. o kooperatifte çalışan işçiler olur, hatta kooperatifin mali yapısı iyileştiğinde kendi yapısı içinde soğuk hava vs. tesisler kurar, üyelerine Gübre Zirai ilaç tohumluk vs. az kar marjıyla verebilir. Çivril bu konuda çok geç kaldı. Zararın neresinden dönülürse kâr’dır dedim dalga geçenler oldu.Olmaz ,olamaz diyenler oldu. Evimin bahçesindeki 3-5 ağaçtan başka dikili toprağım yok.Yapılabilirse Çivril faydalanacak dedim.Anlamadılar.

-Çivril de otopark sorunu var.Atatürk heykeli biraz daha geriye alınıp tören alanı düzenlenerek,altından giriş ve Ptt’nin karşısındaki yoldan çıkış verilmek üzere Cumhuriyet parkının altına büyük bir otopark yapılabilir.aydınlatması,kameralar ve yeterli görevli ile bu sorun büyük ölçüde çözülebilir dedim Binalar ne olacak vs. dediler. Binalar korunarak güçlendirilir.Sandıklıdaki belediye binası 1863 yapımı taş bina altını güçlendirerek otopark yapıldı Çivril de neden yapılmasın.Pazar yeri yapıldı kot seviyesi biraz yüksetilerek altına otopark yapılamazmıydı?

-Doğalgaz ana boruları 15 cm ara hatlar 10 cm evlere 2.5 cm çapında döşeniyor neden kazım kepçe başlıkları 80 cm 20-25 cm büyüklüğünde başlıklarla kazılsa etrafa daha fazla toprak yayılıp çamur,toz olmasa dedim.Doğalgaz geldi daha ne istiyorsun dediler.

Bunlara benzer bir sürü öneri yazısı yazdım kimisi güldü geçti, kimisi olabilir dedi. Geçtiğimiz haftalar da yazılarıma devam edip etmemekte kararsızım demiştim. Bu yazı son yazım olacaktı! İlk Denizli olmak üzere Ankara,İzmir ve Afyonkarahisar’dan 8 arkadaşım aradı bırakma devam et dedi, nedense en garibime giden de arayan dostlarımıbazen ağır şekilde eleştirmeme rağmen küsmeyip,darılmayıp aramaları. Çivril den şahsen tanıdığım ama hiç muhabbetimin olmadığı kişiler yolda selamlaşıp seninle zıt görüşteyim ama yazmaya devam et demeleri ve dostlarımın ısrarları sonucu bir müddet daha yazacağım.

12 yıl önce Emeklilik dilekçemi bile kimseye söylemeden sormadan kendi isteğimle verdim daha sonra Emekli olacağımı İzmir’den dönünce Aileme ertesi gün Çalıştığım iş arkadaşlarıma söyledim. İsimliğim de İsmimden başka unvan asla bulundurmadım mevki makam beklentim yok ve olmadı. Kararlarımı sakince düşünerek veririm. Yaşamım da keşkelere asla yer vermem.Her dua nasibine, her nasip zamanına esirdir. Bir müddet daha yazalım, görelim Görklü Tanrım neyler.

Esen kalın…