Çivril’de Sağlık müdürlüğü bünyesinde sigarayı bırakmak isteyen bağımlılara yardımcı olmak ve sigarayı bıraktırmak amacıyla Devlet hastanesinde poliklinik açıldı.

Yeni hizmete giren Sigara Bıraktırma Polikliniğinin ilçe için bir kazanım olduğunu belirten Başhekim Uzm. Dr. Şahin Özdemir, “Sigara bırakma süreklilik gerektiren bir tedavidir. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızın il merkezine gitmesine gerek kalmadan hastanemizde bu hizmeti vereceğiz. Sigara çok büyük bir halk sağlığı sorunu. İnşallah faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Göğüs Hastalıkları Uz. Dr. Müge Hazıroğlu Duman, Sigara Bıraktırma Kliniğine başvuran hastaların ayrıntılı bir tıbbi değerlendirmelerini yaptıklarını ve hastalara sigara bağımlılığı ve bağımlılığın oluşturabileceği rahatsızlıklar hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Hazıroğlu Duman; “Polikliniğimize başvurduğunuzda akciğer muayenesi ve çeşitli tetkikler yapılmaktadır. Sigara alışkanlığı ile ilgili sorulan sorularla kişideki sigara bağımlılığının tipi yani fiziksel mi psikolojik bağımlılık mı ön planda olduğu belirlenir. En uygun bırakma yöntemi bağımlıyla birlikte seçilerek tedavi sürecine başlanır. Belirli aralıklarla kontrole gelerek tedavi takip edilir. Sigara bırakmak isteyen herkesi polikliniğimize bekliyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak yapılan bilgilendirmede, Çarşamba günü öğleden sonra hizmet verecek olan Sigara Bıraktırma Kliniğinden MHRS randevu alıp Göğüs Hastalıkları Uz.Dr. Müge Hazıroğlu Duman tarafından sigara bağımlılarına her türlü destek verilecektir, ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi