Geçtiğimiz hafta Çivril emniyetine yapılan bomba ihbarı ile hareketli dakikalar yaşanmıştı. Konakladığı otelden birkaç metre uzaklaştıktan sonra arabasından gelen sesi fark eden İşiyok aracını durdurdu ve kontrol etti. Aracın çamurluğundan sarkan kabloyu fark eden İşiyok polise haber verdi. Olay yerine sevk edilen ekipler tarafından güvenlik çemberine alınan araç Denizli’den gelen bomba imha ekiplerince incelenerek parça tesirli el yapımı patlayıcı titiz çalışmanın ardından etkisiz hale getirildi.

BOMBACI BULUNDU VE BAKIN KİM ÇIKTI?

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda bombayı koyan kişinin Ali İşiyok’un 72 yaşındaki öz dayısı Y.C. olduğu belirlendi.

Polis tarafından Kayseri’de yakalanan ve suçunu itiraf eden Y.C., bombayı patlatmak için değil, 2 milyon lira alacaklı olduğu yeğenini korkutmak için koyduğunu söyledi.

Edinilen bilgilere göre yurtdışında yaşayan ve geçtiğimiz yıllarda yeğenine yüklü bir miktarda borç para veren Dayı Y.C. İşiyok’tan defalarca kez istemesine rağmen parasını alamayınca çareyi aracına bomba yerleştirmekte buldu. İşiyok’un otomobiline, iki ay önce de İstanbul’da aynı bomba düzeneğinin kurulduğu öğrenildi.

Kayseri’de yakalanarak Denizli’ye getirilen İşiyok’un dayısı Y.C. emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi