Hoş sohbetten sonra konu köşe yazarlığına geldi ben bu konularda acemi olduğum için tavsiyelerini aldım ve toplumumuz da okuma kültürünün azaldığından bilhassa gençlerin iki satır yazıdan sonra okumadığını işin kolaycılığına kaçtıklarından, telefonlarında slm, aeo, kib gibi kısaltmalarla yazanların elbette okuma alışkanlığı olmayacağından, Bizim bir konu özeti için kütüphanelerde saatlerce vakit geçirdiğimizden eskiden aldığımız kitapları elden ele dolaştırıp hepimizin okuduğunu hatta okuduğumuz karşıt görüş kitaplarını nasıl zor temin ettiğimizden bahsettik.

En acı olanın da en yakın dost ve arkadaşlar dediklerimizin bazılarının bilerek yazıları okumadığını,okusa bile güzel olmuş,eksik olmuş,şu konuları da eklesen daha iyi olurdu gibi eleştiri ve tavsiyelerden uzak durduğundan bahsedince aklıma aşağıda yazdığım 10 Zenci hikayesi geldi anlattım. Güldü ve İçimizdeki 10’nuncu Zencilerden bir türlü kurtulamadık dedi…

Köyden on zenci yiyecek aramaya çıkar, dolaşırlarken biri bir şişe bulur, şişeyle oynamaya başlarlar. Şişenin içinden bir Cin çıkar. Cin ürkek zencilere:

“Ben cinim istekleri yerine getiririm.”der ve ekler “Normalde 3 istek hakkınız var ama hepinize bir hak vereceğim benden ne dilerseniz dileyin der .”

Zenciler sıraya dizilir 1.zenciye sorar cin, “Ne dilemek istersin benden.”

1.zenci hiç düşünmeden “Ben hayatım boyunca beyaz olmak istedim.” der.

İsteği hemen yerine gelir bembeyaz yakışıklı birine dönüşür.

Bunu gören öbür zenciler hayran kalırlar. 2. zenci hemen , “Ben de beyaz olmak istiyorum.” der.

Bunları gören 10’nuncu zenci gülmeye başlar;

  1. Zenci,4. Zenci, 5. Zenci sırayla “Beyaz olmak istiyorum .”dediklerinde kahkaha atmaya başlar.

6,7,8 derken oda kahkahasının şiddetini arttırır.

  1. zenci,“Niye bu kadar gülüyorsun, Seninde hoşuna gitti değilmi? “ diye söylenir.

10.zenci ,“Görürsün şimdi.” der.

  1. zencide büyük keyifle, “Ben de beyaz olmak istiyorum.”der .

Sıra 10’nuncu Zencidedir. 10’nuncu Zenci diğer 9 arkadaşına baktıktan sonra,Cin’e dönerek “Bunların hepsini zenci yap”der !

Bizler ne kadar çalışıp çabalasakta az olsalar da içimizdeki 10’nuncu zenciler oldukça, bazı şeylerin başarılması zor olmaktadır.Hiç bir işte yılgınlık göstermeden pes etmeden çalışmak uğraşmak gerekmektedir.

Kazananlar hiç hata yapmayanlar değil, asla pes etmeyenlerdir.

Esen kalın…