Mart ayı meclis toplantısı öncesi gündem dışı konuşma yapan belediye başkanı Niyazi Vural deprem bölgesinden 469 kişinin Çivril’e geldiğini belirtti.

Meclis toplantısı öncesi Belediye meclis üyelerine deprem bölgesinde devam eden çalışmalar ve Çivril’den giden yardımlar hakkında bilgi veren Belediye başkanı Niyazi Vural Kızılay Çivril şubesi tarafından üç öğün yemek dağıtıldığını söyledi.

Çivril’den deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında meclis üyelerine bilgilendirme yapan Başkan Niyazi Vural, Kızılay Çivril şubesi ile Hatay Samandağ ilçesinde yemek çadırı kurduklarını ifade etti. Yaşanan depremin ardından Çivril’den deprem bölgesine 16 tır yardım gönderildiğini belirten başkan Vural “hem burada hem deprem bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için ekiplerimiz çalışıyor” dedi.

Deprem sonrası acil ihtiyaçların bölgeye gönderilmesinin ardından Çivril’e gelen depremzedeler içinde hummalı bir çalışma başlattıklarını ifade eden başkan Vural “Çivril Belediyesi ve Çivril halkı olarak deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmalarına destek verdik. Halen ekiplerimiz bölgede çalışmalara yardım ediyor. Bizler de buraya gelen kardeşlerimize en iyi şekilde ev sahipliği yapıyoruz. Bu konuda deprem bölgesinden gelen kardeşlerimize evlerini açan, eşya desteği veren tüm Çivrillilere teşekkür ediyorum. Bir nevi Ensar muhacir kardeşliği yaşıyoruz. Bizim yaptığımız Ensarlık” dedi.

Doğal afet ve felaketlerin insanlar ve milletleri birbirine yaklaştırdığına dikkat çeken başkan Vural “yaşadıklarımız bir ülkenin üstesinden gelebileceği şeyler değil ama biz millet olarak dayanışma ve birbirimize sahip çıkma özelliğimizle en kısa sürede bu durumu atlatacak ve yeniden kendi hayatlarımıza döneceğiz. Bizlerde birkaç yıldır bölgemizde kuraklık ve susuzluk yaşıyoruz. Rabbim burada ağırladığımız kardeşlerimizin dualarıyla inşallah bu kuraklıkla ve susuzluğu bitirsin” dedi.

Editör: Haber Merkezi