Çivril Belediye Meclisi 2021 Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında yer alan borçlanma ile ilgili gündem maddesinde söz isteyen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Grup Başkan Vekili Nuri Özen, projeyi görmek istediklerini ifade ederek; “Projenin maliyeti ne kadar, yapılacağı yer neresi bilmek isteriz. Sadece isimle yazmakla olmuyor. Örneği Kıralan’da belediye binasının yanına bizim bunu görme imkanımız yok mu? Elimizde olan görselle sadece dış görüntü var. Ben sizi de buradan görüyorum ama içinizi de bilmemiz gerekiyor. Yani kaç metre kare olacak gibi detayları ve kaça mal oluyor bunları bilmemiz gerekiyor. ”dedi.

CHP’li meclis üyesi Semih Dere de en son görüşülmesi gereken borçlanmanın ilk önce görüşüldüğünü ifade ederek; “Bizler seçilmiş meclis üyeleri olarak borçlanacağımız bu para ile nereye ne yapılacağı sorusuna cevap arıyoruz. Önce bunları bilip en son borçlanmayı görüşeceğimiz yerde biz önce borçlanmayı yapıyoruz.”dedi.

“HER ŞEYİ DE HER AN SORMA GİBİ BİR ŞEYİMİZ YOK”

Başkan Vural, yapılacak kültür evlerinin giderlerini söyleyerek; “Bir tanesi 800 kusur artı KDV deyince bir milyon 100 bin gibi bir rakama geliyor. İki tane yapacağız iki milyon 200 kusur gibi rakamlara tekabül ediyor. Tabi bunlar 2020 yılı rakamlarıdır. Bu projemiz kültür bakanlığı ile ortak yapacağımız bir projedir.Yüzde ellisine kadar kültür bakanlığı desteği yani hibe alacağız yüzde ellisini de biz karşılayacağız.

Bu kültür evi aynı zamanda çocuklarımızın sosyal faaliyetleri gösterebileceği bir mekan ve sosyal kültürel faaliyetlerin yapılabileceği bir mekan olacak. Kıralan’da trafik ışıklarının olduğu bölgede Özdemirci yoluna döndüğümüzde solda kalan eski pazar yerinin olduğu yer. Gümüşsu’da ki yer sahra su tesisinin bulunduğu yer veyahut Süngüllü mahallemize giderken halı sahanın bulunduğu bölgede olabilir. Meclis üyesi arkadaşlarımız ve o mahallenin muhtarı, vatandaşlarımızla Gümüşsu’daki yeri netleştireceğiz.

Ayrıca proje tamamlandı ve bakanlığa sunuldu. Mimarlarımız, inşaat mühendislerimiz ve belediye teknik personeli bir çalışma sergilediler. Biz sorulması gereken konularda sizlere soruyoruz. Ama işin statiğini sizde bilmezsiniz bende bilmem. Her şeyi de her an sorma gibi bir şeyimiz yok. Takdir sizin. Komisyon toplantısı öncesinde sizlere projeler ile ilgili sunumu yapalım “şeklinde konuştu.

İŞ BİTTİKTEN SONRA MECLİSE GELİYOR

Başkan Vural’ın projenin tamamlanarak bakanlığa sunuldu sözlerine tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Nuran Şafak, “Biz işimizi hallettik diyorsunuz yani. Projenin bakanlığa sunulduğunu söyleyerek bizleri yok sayıyorsunuz. İş bittikten sonra meclise geliyor. İş bitmeden önce 25 meclis üyesine bizim şu projelerimiz var diyerek fikir beyanında bulunabilirdiniz. Ben yaptım oldu diyorsunuz.”dedi.

“TEKNİK KONULARDAN ANLAMIYORUZ DİYE BİZİ YOK SAYAMAZSINIZ

Projelerin sürpriz olduğunu esprili bir şekilde dile getiren başkan Vural İstanbul’dan teknik konularda uzman bir ekibin projelendirmede çalıştığını bu işlerin mimar mühendislerin o bölümde okuyanların işi olduğunu ifade etmesi üzerine söz alan ve sert dille eleştiren İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren; “Evet bunlar teknik konu. Mesela Çivril merkez de teknik bir konu. Teknik insanlar tarafından çizilmiş çarşı planı. Fakat görülüyor ki teknik konular yaşam kalitesine uymuyor. Bugün bir park sorunu yaşıyoruz. Beş tane mimara projeyi versek beşi de aynı projeyi çizebilir mi? Hepsi farklı farklı kendi iç dünyalarının projelerini çizecek. Burada biz 24 tane meclis üyesi teknik konulardan anlamıyor olabiliriz. Anlamıyoruz diye de bizi yok sayamazsınız. Bizimde burada bir fikir beyan etme katkı yapma şansımız olmalı. Bundan sonraki meclise gelecek olan maddelerde daha önceden bir bilgilendirme ve sunum içerisine girerseniz seviniriz” şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi