Bisikleti ile dünya turuna çıkan Alman gezgin Çivril’e hayran kaldı.

Çıktığı dünya turunda Çivril’de mola veren Alman gezgin, Çivril’e hayran kaldığını belitti. Türklerin çok samimi olduğunu ifade eden gezgin “Türkiye gezim beklediğimden uzun sürecek” dedi.

BİSİKLETLİ ALMAN GEZGİN ÇİVRİL’DE

Sosyal medya fenomeni 24 yaşındaki gezgin Daniel Grobbhans, bisikleti ile çıktığı dünya turunun Denizli ayağında Çivril’de mola verdi. 2021 yılında başlayan yolculuğunda Avrupa ve Türkiye’de birçok şehir gören Daniel Türkiye’de çok sıcak kanlı insanlarla tanıştığını ifade etti. Uşak gezisi sonrası Çivril’den Dinar üzerinden Isparta’ya geçen Daniel Grobbhans daha sonra Konya ve Kayseri’ye gideceğini belirtti. Gece Işıklı’da çadır kuran ve geceyi çadırında geçiren Grobbhans sabah yola çıktığında Işıklı ilkokulu bahçesinde gördüğü öğrencilerin kendisini durdurduğunu ve sohbet ederek ikramlarda bulunduğunu söyledi. Gördüğü ilgiden dolayı çok sevindiğini ve mutlu olduğunu belirten Alman gezgin “yolda selam veren ya da ikramlarda bulunanlar oluyordu fakat burada çocuklar ısrarla beni çağırdılar. Öğretmenleri aracılığıyla benimle konuşmaya başladılar. Sorular sordular sonra meyve ve atıştırmalık ikram ettiler. Hepsi ayrı ayrı soru sordu ve ikramda bulundu bu çok hoş bir davranış” dedi.

Okulun İngilizce öğretmeni vasıtasıyla öğrencilerin sorularını cevaplayan Daniel Grobbhans bir süre okulda dinlendikten sonra öğrencilerle öğlen yemeği yedi. Yemek sonrası çocuklarla vedalaşan Alman gezgin Isparta’ya doğru yola çıktı.

Editör: Haber Merkezi