Belli şartları sağlamak ve başvuru yapmak koşulu ile köy ve beldelere “kırsal mahalle” olma hakkı getirdi.

Siyasetle alakası olmayan ve siyasetten hiç anlamayan partisiz birisiyim. Fazla Siyasi tanıdığım olmadığı için Akpınar mahallesine bağlı Özlem yapı ve çevresi Kırsal mahalle olur mu? Olması için ne yapabiliriz? bir umut belki olur diye yazayım dedim.

Bulunduğumuz yer 40-50 haneli mazbut emekliler için ideal sessiz sakin bir semt.

Yollarımızo zaman ki Belediye tarafından sağolsunlar10 yıl önce asfaltlandı. O dönemden bu yana hani derler ya bir çivi çakılmadı.

Olmazsa olmazımız basket sahamız var, basket oynamasak bile en azından çevresin de yürüyüş yapıyor sağlıklı kalıyoruz. Önceki dönem de çocuk parkı yapıldı çocuklar eğleniyor neşeleniyor.

Hiçbir yol da kaldırımımız yok. Ama Etrafta otumuz o kadar çok aynı bir mera gibi.

Balkonumuzda, penceremizden koyunlar otlarken el sallıyor muhabbet ediyoruz

Boş arsalar hafriyatla tepe haline getirildiği için İstanbul boşuna 7 tepeyim diye övünmesin bizim 27 tepemiz var ara sıra tepe üretimimiz devam ediyor.

Şiddetli bir Rüzgar da, Yağmur da veya hiçbir nedensiz elektriklerimiz bizim semte özel kesiliyor bazen 10 dakika bazen 1 saat ışıl ışıl Çivrili nostaljik olarak seyrediyor bu manzara karşısın da çayımızı yudumluyoruz.

Ortak çöp kullanım alanına çöplerin dağılmaması için Muhtarımızın gayretleriyle etrafına tel örgü yapıldı ama 2 tane çöp konteynerinin birinin kapağı anahtarı kayıp hazine sandığı gibi hiç açılmıyor 1 tanesiyle idare ediyoruz.

Çevre yolunun üstündeki yerlerin ulaşım sorunu var bulunduğumuz bölgeden ne otobüs ne minibüs geçmiyor ama duraklarımız var yolda giderken en azından oturup dinleniyoruz. Çivril Merkeze uzaklığımız 4-5 km kadar

Bu şartlar bizim de kırsal mahalle olmamıza yeterlimi acaba?

Yıllar önce Ankara da bir milletvekili ile sohbet ediyoruz ilettiğim bazı yerel konuların çözümünün nasıl olacağını konuşuyoruz.

Vekil güldü ve dediki tamam söz ben ilgileneceğim ama aradığım yerler komisyona havale ederse bu iş biraz zor dedi. Kibarca bu iş olmaz diyerek beni yolcu etti…

Demem o ki komisyona havale edilmeden diğer 76 mahalleden sıra bize ne zaman gelecek?

Umut; Tuz gibidir, İnsanı doyurmaz ama ekmeğe tat verir…

Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.

Ramazan bayramınız Kut’lu olsun.

Neşeniz hiç eksilmesin. Esen Kalın…