SEVDASI TUTKUSU OLDU

Çivril’li iş insanı Ahmet Gürsoy tutkunu olduğu Anadol araç koleksiyonu yapıyor.

Anadol marka araçları toplayan Ahmet Gürsoy bakımın yaptığı pikapları işyerinde kullanırken, günlük işlerinde de 79 model otomobili kullanıyor.

BİR SEVDADIR ANADOL

Bir arkadaşının vesilesiyle tanıştığı Anadol marka araçların tutkunu olan Ahmet Gürsoy aynı marka araçtan 6 pikap bir otomobil olmak üzere 7 aracı satın alarak Anadol koleksiyonu oluşturdu. Ahmet Gürsoy bakımını yaptığı araçları işyerinde ve günlük işlerinde kullanıyor.

Çivril Kızılcasöğüt sanayi sitesindeki iş yerinin önünde araçların bakım ve tamirlerini yapan Ahmet Gürsoy, “Anadol araçların usta ve parçalarını bulmak zor olsa da uğraşmak ve yeniden çalıştırmak keyif veriyor” dedi. Aldığı araçların motor aksamalarına dikkat ettiğini ifade eden Gürsoy “bir yerde Anadol araç var diye duyduğum zaman hemen irtibata geçmeye çalışıyorum. Araç satılacaksa alıcı oluyorum araçta ilk baktığım motor aksamı. Yedek parça bulmak zor olduğu için genelde çalışan araç almaya dikkat ediyorum. Aracın estetik güzelliği en son dikkat ettiğim konu. Motoru ve yürüyen aksamı sorunsuz araçları almaya çalışıyorum” dedi.

Anadol marka araçların Türkiye’de üretilen ilk yerli araçlardan olduğunu ve uzun yıllar kullanıldığını ifade eden Ahmet Gürsoy “bu araçlar Türkiye’de üretilen ilk araçlardan, uzun yıllar üretimi devam etti ve çok kullanıldı. Bu araçların en yenisi 1981 model, dolaysıyla yedek parça bulmak zor oluyor o sebepten yürüyen ve motor kısmı bizim için önemli. Yoksa Anadol marka araçların hepsi güzel ve kurtarılmalı. Aldığım ve bakımını yaptığım pikapları işyerimde kullanıyorum. Bir pikabım ile yazın şeftali ve elma taşıdım. Şu an kullandığım özel aracım 1979 model Anadol bir otomobil. Uşak ve Isparta’daki işyerlerime bu araçla gidiyorum. Balıkesir’den Antalya’ya birçok kente Anadol aracımla gittim. Günlük yaşamımda bu araçları kullanmaktan vazgeçmiyorum” dedi.

Bakımlarının düzenli ve itinalı yapılması durumunda araçların kullanılabildiğini ifade eden Ahmet Gürsoy “birçok araçtan konforlu ve güzel. Tabi sevmek lazım. Bu aracı kullanan herkes sever. Ben yıllardır bu aracı kullanıyorum. Binlerce kilometre yol yaptım daha bir kere yolda kalmadım. Her yıl vizeye girer tek seferde sorunsuz geçer. Bu araçla ilgili tek sorun yedek parça bulmak günden güne zorlaşıyor.” dedi.

Şu an elinde 7 Anadol marka araç olduğunu belirten Ahmet Gürsoy “elimde 6 pikap bir de otomobil olmak üzere 7 araç var. İlgilendiğim birkaç araç daha var işlerimi ayarlayabilirsem o araçları göremeye gideceğim. Bulduğum kadar araç alacağım. İşyerimin bir kısmı otopark oldu. Sadece Anadol araçlarımı buraya park ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi