Yerel seçim önü ağza bir parmak bal çalarak İlçemizin 77 mahallesinde doğal gaz Çivril’e gelecek vaadi ile halkımızdan oy istediler. Peki 77 mahallemizden kaç mahalle doğal gaza kavuştu. Sorunun cevabı ise sadece 1 mahalle oda Şehitler Mahallesi.Doğal gazlı konut sayısı %01 e tekamül ediyor.

Karabedirler Mahallesi doğalgaza ne zaman kavuşacak? Karabedirler Mahallesine doğal gaz gelmesine Sevgili Başkanımızın başkanlık ömrü yeter mi ? Bence yetmez. Karabedirler Uşak İli Karahallı İlçesine bağlı olduğu için mi doğalgaza kavuşamıyor ?

Peki Gümüssu ve Irgıllı Mahallelerimize ne zaman doğal gaz gelecek ? her iki mahalleye de doğalgazın gelmesine Sevgili Başkanımızın başkanlık ömrü yeter mi ? Bence yetmez. Gümüşsu ve Irgıllı Mahalleleri Afyon İli Dinar İlçesine bağlı olduğu için mi doğal gaza kavuşamadı.

Özdemirci, Karahacılı, Reşadiye mahallelerimiz doğalgaza ne zaman kavuşacak ? bu üç mahallemize doğal gaz gelmesine Sevgili Başkanımızın başkanlık ömrü yeter mi ?başkanlık ömrü yetmeyeceği gibi yaşam ömrü de yetmez. Özdemirci , Karahacılı ve Reşadiye Afyon İli Evciler İlçesine bağlı olduğu için mi doğalgaz gelmedi.

Kıralan ve Çıtak Mahallelerimizde sanırım Baklan llçesinin mahallesi sanılarak, Gürpınarında Sivaslı ilçesine dahil olduğu düşünülerek mi bu üç mahallede doğalgaza kavuşamadı?

Hepsi de ilçe merkezine mesafe olarak uzak. Gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş derler. Ya göz önünde olan mahalleler;

– Aşağı Mahalle,

– Yukarı Mahalle

– Saray Mahallesi

– Stadyum Mahallesi

– Çayır Mahallesi

– Çatlar Mahallesi

– Hamam Mahallesi

– Akpınar Mahallesi

– Çarşı Mahallesi

– Çatlar Mahallesi

– Kızılcasöğüt Mahallesi

– Menteş Mahallesi

– İğdir Mahallesi

– Haydan Mahallesi

Saydığımız 14 mahallede Çivril merkezinde doğalgazın gelmesini bekleyen mahalleler. Kısacası burada yaşayan vatandaşlarda doğalgaz ateşinde demlenen çay içmek istiyorlar.

Peki bu 14 mahallenin doğalgaz ateşinde demlenen çayı Milletvekili ve Belediye Başkanına ikram edememelerinin sebebi ne?

Doğalgaz şirketi Enerya’ya Çivril Belediyesinin verdiği taahhüt . Doğalgaz şirketinin kazacağı yolların ve kaldırımları belediyemizin yapma taahhüdü. Acıpayam , Tavas, Sarayköy ve Serinhisar da doğalgaz firmasının alt yapı çalışmalarında bozulacak yolların yapım işini ilçe belediyeleri değil Denizli Büyükşehir Belediyesi taahhüt ederken biz neden Büyükşehir belediyesinden bu taahhüdü alamadık. Dolayısıyla bozulacak yol ve kaldırımların tamirat işlerinin maliyeti Çivril Belediyemize yansıyacağı ve bu maliyeti belediyenin karşılama gücü olmadığı için doğalgaz ateşinde demlenen çaydan nasibini alamadı saydığımız 14 mahalle.

Sevgili Başkanımızın cevaplaması gereken önemli bir konu. Özeleştiri yapıp ben neden Osman Zolan Başkanımdan diğer ilçe belediye başkanların isteyip de aldığı bozulan yolların yapım işini isteyemedim diyebilir mi ?İstemeyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü kara demişler. Çivril’in hakkını Çivril’in Belediye Başkanı almasını bilecek. Cesaretli gözü kara olacak tuttuğunu koparacak.

Aksi taktirde Çivril Halkı bir dönemlik belediye başkanı olarak fotoğrafı belediyeye çerçeveletip astırır.