İyi Parti Denizli Büyükşehir Belediye meclis üyesi Koray Eren, Çivril Belediyesi’nin inek çiftliği kuracağı iddialarını sert dille eleştirdi.

Bir süredir Çivril Belediyesi bünyesinde inek çiftliği yapılacağı ve buna hazırlık olarak bazı mahallelerde ineklere yedirilecek yonca tarlalarının ekimine hazırlanıldığı yönünde iddialar olduğunu söyleyen meclis üyesi Koray Eren, “Çivril Belediyesi’nde personel eksikliğinden yakınırken inek çiftliği mi kuracak? Bu hayvanlara kim bakacak? Zaten personeller yeterince fazla yoruluyor. Çöplüğünden tutun da park ve bahçelere kadar birçok yerde eksik var. Çivril’de her şey sanki güllük gülistanlık, bir ineğimiz eksikti. Yonca ekmek için tarla hazırlandığı söyleniyor. Oldu olacak tarıma da el atalım.”dedi.

BURNUMUZU SOKMAYALIM

Çivril Belediyesinin inek çiftliği kurmaktaki amacını anlayamadığını kaydeden Eren, “Bir belediye neden inek çiftliği kurar bir türlü anlayamıyorum. Amaç belediyeye para kazandırmaksa şimdiye kadar para kazanacak yerleri neden sattılar. Belediye ticarethane değildir deyip benzin istasyonlarını satarken şimdi süt satarak mı belediyeye katkı sağlayacaklar. Amaç para kazanmak değil de vatandaşa sağlıklı dedikleri sütü içirmekse bunun için çiftlik kurmaya gerek yok. Yapmak isten vatandaşa önayak olup denetimlerini belediye olarak yaparak da sağlıklı süt üretile bilir. Kaldı ki belediye olarak sağlıklı süt satacağız yada ücretsiz dağıtacağız denildiği takdirde diğer süt üreticilerinin sağlıksız süt satıyor anlamı çıkmıyor mu? Belediye olarak önce kendi hizmetlerimizi sağlıklı tam yapalım da köylünün sütü ne fazla burnumuzu sokmayalım.”

VATANDAŞLA YAŞANAN POLEMİG

Çivril Belediye başkan yardımcısı ile köy halkının arasındaki konuşmayı aktaran Eren; “Vatandaşlardan bana gelen bilgiye göre belediye başkan yardımcısı gittiği köyde, köy halkı ile polemiğe girmiş. Köy halkından bir vatandaş ‘millet aya gidiyor siz hala inekle danayla uğraşıyorsunuz.’ Başkan yardımcısı ise ‘siz o kadar akıllı idiniz de neden köyde kaldınız’ diye sert bir dille cevap vermiş. Köylü ise ‘sizin gibi koyunları gütmek için köyde kaldım’ diye eklemiş. Bu nasıl bir üsluptur? Hiç bir belediye personeline vatandaşla böyle bir diyalogu yakıştıramayacağım gibi başkan yardımcısına hiç yakıştıramadım. Umarım bunlar asılsız iddialardır. Ve yine umarım ki bu süt satma işi de asılsız iddialardan ibarettir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi