Neler deneyip başarısız olursunuz? Saymakla bitiremem ama bir ucundan başlayayım. Sağlıksız detokslar, Karatay Diyetleri, Açlık Oruçları, Protein Diyetleri, Kan Grubuna göre Beslen safsatası ve dahası. Eminim ki tüm bunları en az birer kez denediniz ama doğru beslenme tarzınızı bulmak ve sağlıklı kilo vermek için diyetisyeni tercih etmediniz.

Kilo vermek için ilk aşama olarak bir diyetisyenden randevu alınız ve kan tahlili yaptırınız. Diyetisyeniniz kan tahlilinizi okuyup analiz edip size aktarsın ve ardından sizi yağ ölçümüne alsın. Yağ ölçümü doğrultusunda, sizin yaşam tarzınızı en iyi şekilde anlayarak diyet programı oluşturulsun.

Daha sonra ki aşama sizin için hazırlanmış diyet listesini en iyi şekilde uygulamak olacaktır. Ve Dünya Sağlık Örgütü’nün de belirttiği gibi ayda 4 kilo, haftada 1 kilo kayıp sağlanması hedeflenmelidir. Daha yüksek kilo kayıpları ödemden olacaktır yani su kaybı demektir ve istenen bir durum değildir. Ödem kaybedilerek verilen kiloların yerini yağ alacaktır. Yağ doku vücuda yerleştiğinde kilo vermek daha zor hale gelmektedir.

Bir haftada 5 kilo vermek vücudu nasıl etkiler?

Karaciğer enzimlerini arttırır, karaciğer hastalıkların görülmesine neden olur. Verilen kiloyu daha hızlı ve daha fazla almaya sebep olur. Böbrek rahatsızlıklarına sebep olur. Psikolojik etkileri olarak kendini beğenememe, bedenden rahatsız olmaya doğru giden bir sürece yol açar. Besin alımını reddetmeye doğru giden bir tablo çizer. Tansiyon ve kan şekeri sorunlarının görülmesinde de etkisi oldukça kuvvetlidir.

Sağlıklı kilo vermek hiçbir organa ya da dokuya zarar vermeden sağlanmalıdır. Psikolojik yan etkileri olmamalı ve kişinin daha iyi hissetmesine yardım etmelidir.

Yazılarımda sık sık hatırlattığım noktaya bir kez daha değinmek isterim. Diyet yapmak aç kalmak ve kendine eziyet etmek demek değildir. Diyet yapmak sağlığa kavuşmak ve hastalıklardan korunmak için tercih edilmesi gereken bir uygulamadır.