Çivril de elma sezonun açılması ile birlikte elmalar depolara girmeye başladı.

Depolanmayan yada satılmayan elmalar ise çürük adıyla meyve suyu fabrikalarına gidiyor. Çivri’de bulunana iki tane meyve suyu fabrikası çürük alımını başlattı. Yaklaşık 20 gündür çürük alımı yapan meyve suyu fabrikalarının çürük fiyatını 20 kuruş birden geriletmesine müdahale Çivril Ziraat Odasından geldi.

BİR GÜNDE 20 KURUŞ DÜŞTÜ

Çivril Ziraat Odası ve mahalle muhtarlarınca alınan kararla elma çürüklerinin fabrikalara yada aracılara satılmasının durdurulması istendi. Çivril ziraat Odası ve Muhtarların sosyal medya hesaplarından ve 14 bin kayıtlı ziraat odası üyelerine sms yolu ile duyuru yapıldı.
Yapılan duyuruda;

“Değerli elma üretici çiftçilerimiz ilçemizde bulunan konsantre fabrikaları ve komisyoncuların almış oldukları kararlar doğrultusunda elma çürüğü fiyatları bir günde 20 kuruş düşürülmüştür Siz değerli üreticilerimizin haklarını savunabilmek adına fiyatlar normal haline gelene kadar elma çürüğünü tarlada beklemenizi istiyoruz.” denildi.

Elma üreticisinin menfaatine olacak olan bu karar uymayan bazı üreticilerin olduğunu belirten Çivril Ziraat Odası genel sekreteri Muhsin Uçar; “Biz her zaman çiftçimizin yanında olduk ve çiftçimizin çıkarlarını gözettik. İlçemizde bulunan konsantre fabrikaları çürük diye tabir ettiğimiz elmaların alımlarını 20 kuruş birden düşürdü. Bu düşüşün ortadan kaldırılması ve fiyatların eski yerine çekilmesi için fabrika yetkilileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu arada çiftçimizin zarar etmemesi için bir hafta on gün çürük satışını durdurmalarını istedik. Ama elma üreticilerimizin bir kısmının aracılara düşük fiyattan satış yapmaya devam ettiğine üzülerek şahit oluyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi