Yurtdışından emekli olduktan sonra memleketi Çivril’ yerleşen 74 yaşındaki Emine Bulduk yazdığı 1200 şiiri kitaplaştırmak istiyor. Bastıracağı kitabın geliri ile ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek isteyen Bulduk “kitabın parası ile hayır edeceğim” dedi.

Çivril Çarşı mahallesinde yaşayan 74 yaşındaki Emine Bulduk yaşadıklarından etkilenerek yazdığı 1200 den fazla şiiri bir kitapta toplayacak. Almanya’da 40 yıl çalıştıktan sonra emekli olan ve memleketi Çivril’e yerleşen Emine Bulduk yazdığı şiirleri okullara hediye ederek öğrencilerin okumasını da sağlıyor. Yaşadığı gariplik ve acılar yüzünden şiir yazmaya başladığını ifade eden Bulduk “ben babamı görmedim bir kere baba demedim. İlkokul beşinci sınıfa kadar okudum sonra evlendim Almanya’ya gittim. 40 yıl çalıştım emekli oldum memleketime geri gelip yerleştim. Eşimi altı yıl önce kaybettim” dedi.

Eşini kaybettikten sonra daha çok şiir yazmaya başladığını belirten Emine Bulduk “Almanya’da gece vardiyasında çalıştığım için gece saat 02.00’de uyanmaya alıştım, buraya geldikten sonra da bu alışkanlık devam etti. Almanya’da gece uyanınca bir şeyler yazmaya başladım sonra eşim vefat edince daha çok yazmaya başladım. 1912 tane şiir yazdım birçoğunu okullara verdim öğrenciler okusun diye. Elimde 1000’den fazla şiirim var bunları kitap haline getirmek istiyorum” dedi.

Emine Bulduk şiirlerinin kitaplaştırması durumunda elde edeceği gelir ile rahmetli eşinin yeğenlerine yardım etmek istediğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi