Dünyanın bazı ülkelerinde ortaya çıkarak oynanan belli başlı spor dalları yavaş yavaş tüm dünyaya yayılmaya başladı. Bazılarını belki duydunuz belki de gördünüz…

İşte o bilinmeyen ya da az bilinen spor dalları;

1) Ayak voleybolu (Sepak Takraw)

Üçer kişilik iki takım tarafından oynanan ve el dışında vücudun bütün kısımlarının kullanıldığı – özellikle ayak, diz, omuz ve kafa – bir file oyunudur.

2) Fierljeppen

Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde bilinen; sırıkla atlama, uzun atlama, tırmanma gibi değişik spor dallarını birleştiren ilginç bir spor dalı.

3) Horse Vaulting

Bir ila üç kişilik gruplar halinde at üstünde çeşitli jimnastik hareketlerinin yapılmasına dayalı bir spor dalı.

4) Serbest stil köpek dansı

Özellikle İngiltere’de çok yaygın olan ve köpeklerin çeşitli kıyafetler giyerek müzik eşliğinde dans etmelerine dayanan bir spor dalı.

5) Calcio Fiorentino

Floransa şehrinin 4 ayrı bölgesinden katılan takımların 16. yüzyıl kıyafetlerini giyerek Santa Croce Meydani’nda özel olarak kurulan sahada; rugby ve futbol karışımı olan bir spor dalı.

6) Shin Kicking

İngilizlerin çorapları içine saman doldurarak bileklere yapılan tekme darbeleriyle birbirlerini yere yıkmaya çalıştıkları dövüş sporu.

7) Skibobbing

Bisiklet ile yapılan ancak tekerleklerin yerine kayağın olduğu bir spor dalıdır. Viyana’da düzenlenen Skibob Federasyonu yıl içerisindeki tüm yarışları düzenler ve ödül takdim eder.

8) Satranç Boksu (Chess Boxing)

Hem zeka hem de fiziksel gücün varlığına dayalı bu oyun bir ringde 8 dakikalık 11 raund şeklide oynanır. 8 dakikanın 4 dakikasında satranç oynanır, 4 dakikasında ise boks yapılır. Şah mat ya da nakavt yapan oyunu kazanır.

9) Kitewinging

Uçmaya ve kayak yapmaya dayanan bir spor dalıdır. Yeterince havaya yükselebilmek için oldukça hızlı bir kayma süratine ulaşma gerekir.

10) Ultimate Tazer Ball

Fulbol topundan oldukça büyük bir topla oynanan, oyuncuların her birinin elinde elektirkli şoklama cihazı bulunan, bu şoklama cihazıyla birbirlerini etkisiz hale getirmesini amaçlayan, tabii ki gol atılmasına dayanan ve adrenalini oldukça yüksek bir spor dalı.

11) Bossaball

Trambolin üzerinde oynanan futbol, voleybol, dans, samba, capoeira… Hepsinin karışımıyla ortaya çıkmış ve izleyene müthiş bir keyif veriyor.

12) Su Altı Hokeyi

Donmuş göletlerin içinde ters durarak oynanan hokey oyunu. Oyuncular sadece nefes alma ihtiyacı duyduğunda zemine çıkabiliyor.

13) Royal Shrovetide Futbolu

Her yıl 2 kez İngiltere’nin Ashbourne kasabasında oynanır. Takımlar sınırsız oyunculardan oluşur ve bir takım diğer takımın duvarına 3 kez topu değdirip gol atarsa kazanır.

14) Muni

Dağ bisikletinin biraz daha zorlaşmış hali. Tek tekerlek üzerinde yapılan yarıştır. En fazla 50 km hıza kadar çıkılabiliyor.

15) Skyaking

Uçaktan bir kanoyla birlikte atlanılıp göl üzerine inilen bir spor dalı.

16) Glacier Boarding

Suyun soğukluğuna, buzların ani çatlamalarına karşı mücadele edilen bir spor dalı.