Birinci sınıf sporcu yeteneği ve yoksulluk bir araya geldiğinde birinci sınıf bir başarı öyküsü yazılmaya başlanır satır satır… Önce yoksulluk, sonra imkansızlıklar dize getirilir. Azim hırsla, hırs teknikle buluşur… Bez ayakkabıdan olimpiyat şampiyonluğuna ulaşılır. Tıpkı Aslı Çakır Alptekin gibi…

BİR GÜNDE HAYATI DEĞİŞEN ALTIN KIZ

Londra Olimpiyatları’nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, 19 Ağustos’ta 27’nci yaş gününü ailesiyle kutladı.

Ailesinin doğum günü sürprizini Anadolu Ajansı (AA) ekibiyle paylaşan Alptekin, mumları üflerken 2012 yılının kendisine uğur getirdiğini, 2016 yılında da aynı uğuru beklediğini söyledi.

Bir günde hayatı değişen olimpiyat şampiyonu, olimpiyat öncesi ve sonrasındaki Aslı Çakır Alptekin’i AA’ya anlattı. Atletizme ilkokul 4’üncü sınıfta beden eğitimi öğretmeni Adem Kaya’nın yönlendirmesiyle başlayan Alptekin, ortaokulda hentbol oynamaya başladı. Bu dönemde atletizme ara veren altın kız, yine beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle atletizme kaldığı yerden devam etti.

Ortaokulda yeniden başlayan atletizm yolculuğunda başarılı bir ilerleme kaydeden Alptekin, lisede milli takıma girdi. Müsabakalarda milli atlet olarak mücadele eden Alptekin, eğitimine de önem vererek Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde eğitim görüyor.

Alptekin, beden eğitimi öğretmenlerine çocukların yeteneklerinin keşfedilmesinde büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, “Sporcunun yeteneğini keşfeden beden eğitimi öğretmenleri oluyor. Eğer beni öğretmenim yönlendirmeseydi, belki de ben bugün burada olamazdım” dedi.

Ailelere bu konuda tavsiyede bulunan Aslı Çakır Alptekin, beden eğitimi öğretmenlerinin çocuklarının yetenekleri konusundaki önerilerini ailelerin dikkate almalarını istedi.

Bir dönem beden eğitimi öğretmeni olmayı arzulayan Alptekin, atletizmi bırakıp öğretmen olarak yoluna devam etmek istediğini, ancak bu dönemde antrenörü ve eşi İhsan Alptekin’in elinden tutmasıyla atletizme dört elle sımsıkı sarıldığını söyledi.

Eşinin “Başaracağız, çok güzel yerlere geleceğiz” şeklindeki sözlerinin kendisini hırslandırdığını dile getiren Alptekin, profesyonel sporcu olarak Türkiye rekorları kırmaya başladığını bildirdi.

Müsabakalarda iyi dereceler alan milli atlet, gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti. 2008 yılında Pekin’de yapılan olimpiyat oyunlarında derece elde edemeyen Alptekin, orada ülkelerin marşlarını dinlerken hırslandı ve bir sonraki olimpiyatta İstiklal Marşı’nı okutmak için çalışmalara başladı.