Beycesultan kazı alanı ve Türbesinde incelemelerde bulunan Kaymakam Hasan Akbulut höyüğün önemli bir miras barındırdığını ifade etti.

BEYCESULTAN ÖNEMLİ BİR MİRAS

Köy ve mahalle gezilerini sürdüren Kaymakam Hasan Akbulut Kocayaka mahallesini ziyaret ederek muhtar Hasan koç ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Kocayaka mahallesini ziyaret eden Kaymakam Hasan Akbulut muhtar Hasan Koç’tan köy hakkında bilgi aldı. Köyde devam eden kamu yatırımlarını da inceleyen Kaymakam Akbulut muhtarlık binasında köy halkı ile sohbet ederek bir süre dinlendi.

Ziyaretinden dolayı Kaymakam Hasan Akbulut’a teşekkür eden muhtar Koç “Bugün kaymakamımız Hasan Akbulut beyi ve Çivril Jandarma Karakol Komutanımızı Kocayaka mahallemizde misafir ettik. Değerli kaymakamımıza mahallemize yapılmış olan hizmetlerde öncülük yaptığı için, mahallemiz halkının dertlerini sıkıntılarına çözüm bulduğundan dolayı şükranlarımızı ilettik. Değerli Kaymakamımıza Bize Göstermiş Olduğu Sevgiden, İlgiden Dolayı teşekkür ediyorum” diyerek ziyaretinden dolayı Kaymakam Hasan Akbulut’a teşekkür etti.

Kocayaka mahallesinde bir süre vatandaşlarla sohbet eden ve isteklerini dinleyen Kaymakam Hasan Akbulut daha sonra köy sınırları içinde bulunan ve kazı çalışmalarının devam ettiği Beycesultan kazı alanı ve türbesini ziyaret etti. Kazı alanı sorumlularından kazı çalışmaları ve alan hakkında bilgi alan Kaymakam Akbulut yaptığı değerlendirmede Beycesultan kazılarının önemine değinerek “ Şu anki bulgularla 4 Bin yıl geriye giden ve Batı Anadolu’da bulunan en eski yerleşim yerlerinden biri olan, adını 14.yüzyıl’da bu topraklarda yaşayan Beycesultan’dan alan höyüğü yerinde inceledik. Kazılar devam ettikçe höyüğün önemli mirasının daha iyi anlaşılacağından hiç şüphem yoktur” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Hasan Akbulut’a Kocayaka ve Beycesultan ziyaretlerinde Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ali Çolak eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi