Çivril Belediyesi 2022 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısında Başkan Niyazi Vural ile Elvan Çakmakçı arasında soğuk rüzgarlar esti.

Elvan Çakmakçı’yı Çivril’e yapılan hizmetleri görmezden geldiğini ifade ederek, “Gümüşsu Mahallemizdeki kültür merkezinin şuan çatısı örtüldü. Bunu görmüyorsunuz ne hizmet yapıldı diyorsunuz. Irgıllı’daki pazaryerimizin çatısı örtülmek üzere, Kıralan mahallemizdeki Pazar yeri bitti çatısını örtüyoruz. Siz bunları görmüyorsunuz önünüze bir not verilmiş okuyorsunuz oradan. Buralara gidin bir bakın.”dedi.

Başkanın sözlerine sert tepki veren Çakmakçı, “Ne demek elinize not verilmiş. Benim aklım yok mu? Benim gözüm görmüyor mu? Bunu bana yapılmış bir hakaret olarak sayarım.” Dedi.

Toplantı sonunda aşağılama olarak nitelendirdiği sözlerinden dolayı Başkan Niyazi Vural’ı kendisinden özür dilemesini beklediğini söyleyen Elvan Çakmakçı, “Şahsıma yaptığınız aşağılama ve vasıfsızlıkla ilgili sözlerinize karşılık özür dilemenizi bekliyorum. Elinize verilmiş kağıdı gelip burada okuyorsunuz demekle kendimi aşağılanmış hissediyorum. Bununla ilgili bir özür bekliyorum. Ben buraya seçilerek geldim. Benim de bir kişiliğim, yapım ve yaşım var bu söylediğiniz sözü asla kabul etmiyorum ve özür dilemenizi bekliyorum.”şeklinde konuştu.

Başkan Niyazi Vural ise aşağılamak için söylemediğini belirterek “aşağılama şeklinde algılandıysa özür dilerim” dedi.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Elvan Çakmakçı’nın meclis konuşmasının tamamı şu şekilde oldu:

ÇİVRİL ADINA TATMİN EDİCİ BİR ŞEY YOK

Son üç yılda Çivril’de tatmin edici bir çalışma yapılmadığını ifade eden Elvan Çakmakçı, “Denizli’de ne varsa Çivril’de de olacak sözünden Çivril adına tatmin edici bir şey göremedik diyen Elvan Çakmakçı, “yapılan birkaç proje var onlarda geçen dönemde başlatılan ve şimdi tamamlanmaya çalışılan projeler. En büyük proje diye adlandırılan, Allah’tan Cumhurbaşkanının sözü olduğu için başlatılan doğalgaz.

Her dönem başında iktidar yöneticilerinin bir sözü olan ‘vaatler verilir ama hepsi yerine getirilecek diye bir şey yok’ diyenlerden misiniz?

Çivril halkı, Büyükşehir ve Çivril iktidar partisinden olursa Çivril’e hizmet gelir diye sizi bu koltuğa oturttu ama sizden umduğunu bulamadılar. Halkımız neyin yapılıp neyin yapılmadığını çok iyi biliyor. Çivril’e yazık ettiniz. Dönem başından bu yana Çivril’den daha küçük ilçeler parmakla gösterilir hale geldi, biz hala yerimizde sayıyoruz.” Dedi.

VAAD ETTİĞİNİZ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİN

Elma üreticisinin elmaları çürüğe vermek zorunda kalmasına ve çekirdek üreticilerinin susuzluk nedeniyle yaşadıkları mağduriyete de değinen Çakmakçı konuşmasında şunları kaydetti; “Afyondan gelen suyun akışını tekrar sağlamak için niye bir çabada bulunmadınız. Ya da damlama sulama için bir adım atmadınız. Çiftçi kazanırsa esnaf kazanır. Esnaf kazanırsa ülke kalkınır. Sadece seçim zamanında dağıtılan kömür, erzak bir haftalık ya da bir ay yetiyor. Bu yüzden insanlara balık vermeyin balık tutmayı öğretin, vaat ettiğiniz projeleri hayata geçirin.

ÇÖP SORUNU BİTMEDİ

Yönetime geldiğiniz yıldan bu yana Çivril halkı çöplerden şikayetçi. Çöplerin zamanında alınmayışı, ortalığa savrulması ve koku oluşturmasından şikayetçi. Bu arada şunu da belirteyim, çöpleri toplayan işçi kardeşlerimize bir sözümüz yok. Çünkü az kişiyle çok işler yapmaya çalışıyorlar. İki buçuk sene geçti ama Çivril’in çöp sorunu bitmedi.

MANDAYLA ADIMIZI DUYURURUZ İNŞALLAH

Gittiğimiz her ilçede, ilçeye özgü tarihi yapıları, yemeği, meyvesi, dokuması gibi özellikleri var. Çivril’e gelecek olan kişiler ne için gelecek? Çivril elması dedik kime nasıl tanıtabildik? Hiç olmazsa elmayla ilgili bir tesis oluşturabilseydiniz. Gelenler elma, elma kurusu, elma sirkesi tesislerini görmek ve alışveriş için gelselerdi. Türkiye’ye elmayla adımızı duyurmayı başaramadık, mandalarla adımızı duyururuz inşallah. Sütünden, kaymağından söz ettirebiliriz. Afyon kaymağının yanında Çivril kaymağı da var dedirtebiliriz.

ELDEKİ PARKLARIN ÇİMLERİ KURUDU

Millet Bahçeleri ne oldu derken eldeki parkların da çimleri kurudu, çöpten oturulamaz hale geldi. Mahalle sakinleri olmasa onlarda yok olacaktı.

İNŞALLAH MAAŞALLAHLA BİR SENE DAHA BİTTİ

Şuan muhalefette olan ilçe belediyeleri bile kısıtlı imkanlarla halkının faydasına yaptıkları işlerle gündeme geliyorlar. Çivril yönetimi inşallah maşallah diyerek bir seneyi daha geride bıraktı. Takdir Çivril halkınındır. Sadece gülümsemek yetmiyor icraat lazım. 2022 yılı Çivril adına hayırlara vesile olur inşallah.”

Editör: Haber Merkezi