Muhalefetin her fırsatta dile getirdiği kaçak inşaatlar uyarılara rağmen durdurulamıyor.

Çivril Ağustos ayı meclis toplantısında Millet ittifakı meclis üyelerinin gündeme getirdiği kaçak inşaatlar hız kesmeden devam ediyor.

İmar izni olmadan birçok yapıda çalışma olduğunu kaçak inşaatların arttığına dikkat çeken vatandaşlar belediyenin duruma sessiz kalmasından şikayetçi. Çivril’de yapılan yeni inşaat kadar kaçak inşaat olduğunu belirten duyarlı vatandaşlar yapılan kaçak inşaatlar ile hem Çivril belediyesinin zarara uğratıldığını hem de çevre ve şehir planına ihanet edildiğini söyledi.

Denizli Asfaltı üzerinde yapılan kaçak inşaatların zamanla işyeri ruhsatı alarak plana aykırı olmasına rağmen dükkan vasfı kazandığına dikkat çeken vatandaşlar “işyerini kiralayanlar hemen tadilata başlayarak kiraladığı dükkanı en az iki katına çıkarıyor. Mal sahibinden 100 metrekare işyeri kiralayan faaliyete geçene kadar işyerini 200 metrekare yapıyor. Belediye de bu işyerlerine ruhsat veriyor” diyerek tepki gösterdiler.

CEZAYI ÖDEYEN KAÇAK İNŞAATA DEVAM EDİYOR

Yaptırım olmadığı için kaçak inşaatların önlenemediğini ifade eden vatandaşlar “isteyen herkes evinde işyerinde istediği gibi değişiklik yapıyor. Evine ev, dükkânına dükkân katıyorlar. Denetim yok kontrol yok. Sadece kaçak inşaatlardan Çivril Belediyesinin mali olarak ciddi kayıpları var. Şikayetle tespit edilen inşaatlar da en alt limitten cezasını ödeyen ruhsatını alıyor” dediler.

Millet İttifakı meclis üyelerinin Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme getirmişti.

Editör: Haber Merkezi