KENDİ ADRES SİSTEMİNİ KURDU

Çivril’de yaşayan emekli vatandaş yaşadığı sokağa belediye tarafından tabela asılmayınca kendi adres sistemini kurdu.

Annesinden kalma evin adresini güncelleyemeyen 77 yaşındaki Halil Cengiz, evin bulunduğu sokağın adını yeşil otlarla duvarlara yazdı. Evinin numarası da basılmayan Cengiz “adres olmayınca aldığım kömürü bile teslim edemiyorlar” dedi.

Çivril’in İğdir mahallesinde annesinden kalma evinde yaşayan Halil Cengiz evinin adresini güncelleyemedi. Emekli olduktan sonra köyüne dönen ve annesinin evini tadilat yaparak burada yaşamaya başlayan Halil Cengiz beklediği eşya ve postalar eline ulaşmayınca evinin adresinin güncel olmadığını fark etti. Çivril Belediyesine giderek evinin adresini güncelleyen Cengiz evin bulunduğu sokak levhası asılmayınca mağduriyetini gideremedi.

Belediyeden ısrarla sokak levhası ve evinin numarasının asılmasını isteyen Halil Cengiz taleplerine cevap alamayınca sokağın girişindeki bazı evlerin duvarına otlarla sokağın adını yazdı. Evine kadar muhtelif duvarlara ‘Ata Caddesi’ yazan Halil Cengiz numarası olmayan evini duvarına da kapı numarasını yazdı. Aylardır belediyeye gelip gittiğini ve kapı numarasının asılmasını istediğini belirten Halil Cengiz “en son kömür aldım. Kömürü teslim etmek için adresimi bulamadılar. Sokak adı yok, evde numara yok, sora sora sokağı bulsalar evi bulamıyorlar. Posta ya da gelen bir şeyimi kahveye kadar gidip kendim almak veya kömür gibi teslimatlar için gelenleri karşılayıp eve kadar götürmem gerekiyor. Yaşlı bir adamım, her zaman gitmem karşılamam mümkün olmuyor. Çok küçük bir sorun olmasına rağmen ben gibi yalnız başına yaşayan yaşlı bir adam için büyük bir mağduriyet” dedi.

Belediyeden konu ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede adres güncellemesi esnasında evde yaşayan kimse olmadığı için evin sisteme kaydı yapılmadığı ve numarasının asılamadığı ancak ev sahibinin müracaatı üzerine adres sistemine kayıt yapıldığı ve kapı numarasının en kısa zamanda asılacağı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi