Çivril Belediyesinin Kızılcasöğüt mahallesinde ektiği yağlık ay çekirdeği kurudu. Belediyenin plansız iş yaptığını iddia eden Koray Eren “çiftçilik bile yapamıyorlar” diyerek belediye yönetimine tepki gösterdi.
Yaklaşık 65 BİN metrekare araziye ekilen yağlık çekirdeğin bakımsızlık ve ihmalden kuruduğu iddia edildi. Konuyu gündeme taşıyan İYİ Parti meclis üyesi Koray Eren “Çivril’in parasını çarçur etmek için ellerinden geleni yapıyorlar dedi. Yapılan tarımsal faaliyetlerin bilinçsiz yapıldığını iddia eden Eren “kişisel egolarını ve heveslerini tatmin etmek için bir şeyler yapıyorlar. Ne plan var ne hedef, plansız yapılan her işle sadece Çivril’in parasını ziyan ediyorlar” dedi.
Asli belediyecilik hizmetlerini veremeyen Çivril Belediyesinin hazine arazilerine ektiği mahsuller bakımsızlıktan kuruyor. Geçen yıl hazine arazisine ‘Goca Buğday’ eken Çivril Belediyesi bu yıl ektiği yağlık ay çekirdeğini kuruttu. Goca Buğday hasadı ile ilgili Çivril kamuoyuna ve meclis üyelerine bilgi verilmediğini belirten Koray Eren “şehir içindeki parklara bakamayan belediye yılladır nadasta bekleyen verimli arazilere ektiği mahsullerden de hasat yapamıyor. Geçen yıl büyük umutlarla buğday ektiler ama hasadın ne olduğu konusunda hiçbir bilgi vermediler. Bu yıl ovanın en verimli yerine yağlık çekirdek ektiler ama mahsulü kuruttular. Çivril’in parasını çarçur etmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar” diyerek uygulanan yanlışlığa dikkat çekti.
EKİM GEÇ YAPILDI
Çerezlik ve yağlık çekirdek ekiminin Nisan ayı başlarında yapılması gerektiğini belirten Eren “çekirdek Nisan ayı başında ekilir ve bahar yağmurları ile kök salar. Belediyemiz 65 BİN metrekarelik tarlaya mayısın son haftası ekim yaptı. Ürün zaten bahar yağmurunu alamadı. Sonrasında da sulama ve bakım da geç kaldılar. Ürün gelişmedi gelişmeden kurumaya başladı” dedi.
115 BİN LİRA EKİM İÇİN HARCANDI
Çivril Belediyesinin uyguladığı yanlış politikalara bir yenisinin eklendiğini ifade eden Koray Eren “başkan ve ekibi üç yıldır her yaptığı işte çuvalladı. Ne muhalefetin önerilerini dinliyor ne de kendi meclis üyelerinin. Başkan yardımcısı ile birlikte aldığı kararları olur olmaz diye düşünmeden uygulamaya çalışıyorlar ve her seferinde de çuvallıyorlar. Yağlık çekirdek ekme işi tarım kenti Çivril için güzel bir çalışma ama bu iş öyle hadi yapalım demekle olmuyor. Planlama yapmak gerek. Nisan ayı başında ekilmesi gereken ürünü Mayıs ayı sonunda ekerseniz yetişmez. 65 BİN metrekare alana sadece ekim için 115 bin liraya yakın harcama yapıldı. Harcanan paraya mı yanalım tarlanın ziyan edilmesine mi? Keşke ektikleri bu tohumları üreticiye dağıtsalardı. En azından hem çiftçiye hem de ekonomiye faydaları olurdu” dedi.
ÜRÜN KALDIRSALAR 600 BİN LİRA KAZANÇ OLURDU
Tarladaki mahsulün bakımsızlık ve başıboşluktan kuruduğunu iddia eden Belediye Meclis üyesi Koray Eren “65 BİN metrekare tarlaya ekilen mahsul hasat edilmiş olsaydı bugünün parasıyla en az 600 Bin lira kazanç elde edilirdi. Ama maalesef biz ekim maliyetimizi bile karşılayamıyoruz ve bunun sorumlusu neden se kimse değil. İş bilenler ekiyoruz dedi ekti ve öylece kaldı. Bu yanlışlığın, hatanın hesabını kim verecek. Meclis toplantısında sorduğumuz zaman ne diyecekler merak ediyorum” dedi.
BELEDİYE TARLA İŞİNİ BIRAKSIN KENDİ İŞİNİ DÜZGÜN YAPSIN
Çivril Belediyesinin tarımsal faaliyetlerde başarısız olduğunu ve bırakması gerektiğini ifade eden Koray Eren “belediyecilik vatandaşa hizmet etmektir. Ne manda çiftliğini yapabildiler ne de ektikleri tarladan mahsul alabildiler. Birileri hobilerini heveslerini gerçekleştirecek diye asli işlerini unutuyorlar. Belediye tarım işlerini bırakmalı ve belediyecilik hizmetlerine odaklanmalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi