Geçtiğimiz hafta içinde yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem Çivril’den de hissedildi.

Deprem anında belediyede olan Başkan Güven, binanın hissedilir şekilde sallanmasının ardından karot testi yaptırdı.

Özel bir yapı denetim firması tarafından yapılan karot testine göre Çivril Belediyesi Hizmet binası %81 oranında risk taşıyor.

Çıkan test sonuçlarının ardından Çivril Belediyesi Hizmet binasının taşınmasını gündeme getiren Başkan Güven, belediye meclis üyelerini toplayarak bir istişare toplantısı düzenledi.

Çivril Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen toplantıya AKP’li meclis üyelerinin yanı sıra CHP’li meclis üyeleri Türkan Keyik ve Nuran Şafak katıldı.

Belediyenin taşınması gerektiği yönünde meclis üyelerine bilgi veren Başkan Güven; “Yaşadığımız son deprem sonrası karot testi yaptırdım. Rapora göre çürük çıkan hizmet binası olası bir depremde yıkılırsa bütün sorumluluğu benim üzerimde. Bir şey olduğu takdirde ne vicdanen ne de mahkemeye ben bunun hesabını veremem. Ve belediyenin burada kalması yada taşınması tek başıma alacağım bir karar değil. Oy çokluğu da demiyorum bunun kararını oy birliği ile vermemiz gerekiyor.” dedi.

Belediyenin taşınabileceği alternatif binaları meclis üyeleri ile paylaşan Başkan Güven, FETÖ soruşturması sonrası devredilen Ahmet Özel yurt binasını öncelikli tercih olarak sundu.

Çivril Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa kullanılması planlanan Ahmet Özel yurt binasına itiraz eden meclis üyeleri o binanın belediyeden daha eski olduğunu ve oraya da karot testi yapılması gerektiğini belirttiler.

Çivril Belediye binasında bulunan esnafların mağdur edilmeyeceğini de belirten Başkan Güven; “Belediye binamızın zemin katında bulunan bir çok esnafımız var. Kentsel dönüşümden yararlanarak yeniden inşa edilecek bina ile esnaflarımız da daha yeni işlerine kavuşmuş olacaklar. dedi.

Kasım Ayı Meclis toplantı gündemine alınacak olan Çivril hizmet binasının taşınmasına mecliste çıkacak sonuca göre karar verilecek.

Editör: Haber Merkezi